Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Удар по Барса! Не дават на клуба да картотекира Меси

Спорт

Удар по Барса! Не дават на клуба да картотекира Меси

Удар по Барса! Не дават на клуба да картотекира Меси - Tribune.bg

Нови драми в Барселона.

Оказа се, че няколко дни преди началото на подготовката за новия сезон „каталунците“ не могат да картотекират новите си попълнения. Към момента Ерик Гарсия, Емерсон Роял, Мемфис Депай и Серхио Агуеро нямат право да играят за отбора. В тази група влиза и Лионел Меси, тъй като голямата звезда все още не е подписал нов договор с клуба и в момента е свободен агент. За да могат всички тези играчи да носят екипа на Барса, от клуба ще трябва много сериозно да намалят бюджета за заплати. Грандът трябва да свие разходите, които дава за своите футболисти, от 347 милиона евро на 160, твърди RAC-1.

Не е тайна, че грандът прави опити да се раздели със Самюел Умтити, Филипе Коутиньо и Миралем Пянич като свободни агенти. От Нето и Мартин Брайтвайт пък се очаква да се изкарат пари от трансфери.

Най-сериозно се обмислят изходящи сделки на Клеман Лангле, Усман Дембеле и Антоан Гризман. Освен това в клуба се надяват Жорди Алба, Серхио Бускетс и Сержи Роберто да се съгласят да намалят възнагражденията си.

Лео Меси пък очаква да получи предложение за нов контракт, но към момента това изглежда доста сложно с оглед на тежката ситуация. Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас вече отказа да направи компромис за договора на Бълхата. През седмицата босът на испанския футбол се срещна с Лапорта, за да изслуша предложението на „каталунците“ за разрешаване на проблема. Тебас обаче бе категоричен, че няма как да се направи изключение за гаучото с оглед на това, че доходите на клуба не съответстват на бюджета за заплати, с който разполагат на "Камп Ноу".

Все пак президентът на Барселона Жоан Лапорта успокои феновете. "Всичко върви добре с договора на Меси", заяви Лапорта. Според мнозина това изказване означава, че аржентинецът все пак ще остане на „Камп Ноу”, въпреки че има все още доста неясноти около бъдещето му.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати