Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА изхвърля Реал, Барса, Юве и Милан от евротурнирите

Спорт

УЕФА изхвърля Реал, Барса, Юве и Милан от евротурнирите

УЕФА изхвърля Реал, Барса, Юве и Милан от евротурнирите - Tribune.bg

От Футболната асоциация обмислят сериозни наказания за 12-те клуба, които участваха в учредяването на европейската Суперлига.

Турнирът се разпадна само 48 часа след обявяването му, но постави на нокти УЕФА и предизвика недоволството на футболните фенове.

Според публикация на ESPN най-сериозно ще пострадат Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Милан, които може да бъдат отстранени от евротурнирите за период от две години. Това е максималното дисциплинарно наказание, а в добавка клубовете ще понесат и финансови санкции.

Какви точно ще бъдат наказанията ще стане ясно до средата на май. В момента се водят интензивни разговори със замесените в Суперлигата клубове.

Седем от тях - Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Ливърпул, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити вече са постигнали споразумение с УЕФА, а Интер е близо до такова.

Останалите четири - Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Милан, все още не са се дистанцирали напълно от проекта за Суперлигата. В УЕФА не бързат с наказанията, като подходът е в индивидуални преговори с всеки от въвлечените клубове.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети