Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА налива сериозни суми във футбола ни

Спорт

УЕФА налива сериозни суми във футбола ни

УЕФА налива сериозни суми във футбола ни - Tribune.bg

Асоциацията на Европейските лиги информира БПФЛ, че се очаква промяна в схемата и сроковете за изплащане на солидарните плащания на УЕФА. Освен промяна на разпределяемата сума, която възлиза на 258 млн. евро за първенствата извън топ 5, се променя и начинът и срокът на плащанията.

Реално българските клубове ще получат 70% от парите за сезон 2024/25 една година по-рано т.е през февруари 2025, а останалите 30% през юни 2025.

До този момент средствата за даден сезон се изплащаха 8 месеца след неговия край. Така например за изминалия сезон 2023/24 средствата се очаква да бъдат получени в началото на 2025 година (както се случи последните 3 сезона).

Солидарните плащания се базират на представянето на клубовете, участващи в европейските турнири, за съответната държава. Новото този сезон е, че парите ще трябва да бъдат разпределени само между отборите от efbet Лига.

За сезон 2022/2023 българските футболни клубове си разпределиха 2 016 000 евро солидарни плащания. Огромната заслуга за това е на Лудогорец, който в последните 9 сезона влиза в групите на турнир на УЕФА.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети