Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА настоява всяко първенство да се доиграе

Спорт

УЕФА настоява всяко първенство да се доиграе

УЕФА настоява всяко първенство да се доиграе - Tribune.bg
Снимка:

Вариант е шампионатите да се доиграват през лятото

Шефовете на УЕФА се събират днес посредством видеоконференция, за да обсъдят големите въпроси пред европейския футбол - кога и как да завършат домашните шампионати и клубните турнири. "Абсолютен приоритет е всяко първенство да се доиграе". Около тази идея са обединени футболните ръководители, твърди Marca от свои източници.

Сезонът да се доиграе през лятото също е вариант, въпреки че по предварителна програма тогава трябва да започнат първите квалификационни кръгове в Шампионската лига и Лига Европа. УЕФА настоява също започнатите международни турнири да бъдат завършени по план, макар и с други дати.

Търсят се решения всичко да бъде максимално справедливо въпреки появилите се трудности, включително и утежняващи обстоятелства като затварянето на държавните граници. Президентът на централата Александър Чеферин е наясно, че голямото решение трябва да дойде от УЕФА и всички федерации чакат указания от Нион.

От УЕФА искат да удължат календара на този сезон и новата кампания да започне абсолютно начисто, дори и със закъснение. Предстои да разберем дали ще има конкретни дати, обявени от международния орган.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети УЕФА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати