Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА настоява всяко първенство да се доиграе

Спорт

УЕФА настоява всяко първенство да се доиграе

Снимка:

Вариант е шампионатите да се доиграват през лятото

Шефовете на УЕФА се събират днес посредством видеоконференция, за да обсъдят големите въпроси пред европейския футбол - кога и как да завършат домашните шампионати и клубните турнири. "Абсолютен приоритет е всяко първенство да се доиграе". Около тази идея са обединени футболните ръководители, твърди Marca от свои източници.

Сезонът да се доиграе през лятото също е вариант, въпреки че по предварителна програма тогава трябва да започнат първите квалификационни кръгове в Шампионската лига и Лига Европа. УЕФА настоява също започнатите международни турнири да бъдат завършени по план, макар и с други дати.

Търсят се решения всичко да бъде максимално справедливо въпреки появилите се трудности, включително и утежняващи обстоятелства като затварянето на държавните граници. Президентът на централата Александър Чеферин е наясно, че голямото решение трябва да дойде от УЕФА и всички федерации чакат указания от Нион.

От УЕФА искат да удължат календара на този сезон и новата кампания да започне абсолютно начисто, дори и със закъснение. Предстои да разберем дали ще има конкретни дати, обявени от международния орган.  


Етикети УЕФА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още