Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА ни наказва с глоба от 85 000 евро заради мача с Англия

Спорт

УЕФА ни наказва с глоба от 85 000 евро заради мача с Англия

УЕФА ни наказва с глоба от 85 000 евро заради мача с Англия - Tribune.bg
Снимка:

Трибуните на стадион „Васил Левски“ ще са затворени за мача срещу Чехия

Дисциплинарната комисия на УЕФА е взела решение да ни наложи глоба от 85 000 евро и да затвори изцяло трибуните на стадион „Васил Левски“ на 17 ноември за европейската квалификация на националния ни отбор срещу Чехия, съобщава на фейсбук страницата си кореспондентът на BBC Натали Пиркс, която е била на заседанието на европейската футболна централа.

75 000 евро е санкцията за проявите на расова и друга дискриминация по време на мача с Англия (0:6) на 14 октомври. Другите 10 хиляди евро са заради освиркване на химна на гостите.

Санкция от 10 хиляди евро има и за Английската асоциация, тъй като гостуващите фенове също не уважиха "Мила родино" преди началото на двубоя.

Предупреждение за втори мач без публика получи освен това БФС. При допускането на какъвто и да е инцидент при организацията на мача с Чехия, то влиза в сила автоматично.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети УЕФА

Коментари (1)

доц. д-р Момчил Дойчев, Съпредседател на Атлантическия съвет на България За расисткия скандал на мача с Англия УЕФА наказва България и с глоба от 85 000 евро. Моля тази глоба да бъде платена от мутрите, предизвикали скандала и тези, които са ги изпратили. Ако, както става винаги, не ги открият, глобата солидарно да платят шефовете на МВР, ДАНС и Главна прокуратура, както и да бъдат подведени под съдебна отговорност за уронване престижа на България.
За сведение на "компетентните" органи мутрите може да откриете в агитката, пратена в подкрепа на Гешев за главен прокурор.
30.10.2019 09:28 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети