Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА: Определено мислим за връщане на футбола

Спорт

УЕФА: Определено мислим за връщане на футбола

Европейската централа работи усърдно за връщане на мачовете

Шефът на медицинския департамент в УЕФА – Тим Майер потвърди, че в европейската централа се обмисля сериозно възможността за рестарта на сезон 2019/20. Това стана ден, след като от ФИФА контрираха идеята играта да се завърне пред септември месец. 

От ФИФА говориха преди да стане официално обявлението от Франция, че първенството и мачовете там спират, като страната последва Нидерландия. Шефът на медиците във ФИФА Михел Дууг каза пред Sky Sports, че е невъзможно мачовете да се завърнат преди да бъде позволено да има социални контакти между хора. Босът на УЕФА при лекарите Майер обаче сподели, че департамента в Европа работи екстремно много към опитите да върне играта. „В дискусиите ни всичко е свързано. Елитен футбол, здравето на играчите, мачовете и публичните прояви.

Всички футболни федерации, които планират завръщане, ще трябва да направят важни протоколи за всички санитарни мерки. Най-важно е здравето на играчите и трябва да следваме препоръките. Ако всичко се спази с пълния ми респект към локалните организации, определено вече мислим за рестарта на футбола за сезон 2019/20”, каза Тим Майер.  


Етикети УЕФА, ФИФА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още