Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА отсече: Чехия - Шотландия ще се играе по план

Спорт

УЕФА отсече: Чехия - Шотландия ще се играе по план

УЕФА отсече: Чехия - Шотландия ще се играе по план - Tribune.bg

От УЕФА обявиха, че срещата между Чехия и Шотландия от Лигата на нациите, която трябва да се проведе в понеделник, ще се играе по план.

Вчера вечерта от футболната федерация на Чехия обявиха, че мачът няма да се играе поради заразени футболисти. Те обаче не информираха УЕФА или шотландците за решението си, а пуснаха официално съобщение.

Двама от основните играчи - Томаш Сучек и Патрик Шик, са под карантина след положителни тестове за Covid-19. Те са контактували с хора от щаба. Пътуването им до Братислава бе отложено с 24 часа, за да се направят нови тестове. Въпреки това вчера Чехия излезе и победи Словакия с 3:1.

Развитието накара ръководителите на футбола в страната да вземат решение да разпусне целия отбор. "Въпреки че националният отбор на Чехия победи Словакия с 3:1 в петък, вторият мач в Оломоуц срещу Шотландия няма да се състои. Отборът е разпуснат", заявиха от местната футболна федерация.

"Причината е конфликт между медицинските лица и ръководството на чешката футболна федерация. Има сериозни опасения от по-сериозно разпространение на вируса", се допълва в съобщението.

След мача дойде изненадващото решение на федерацията. Някои от играчите изразиха учудване.

"Въобще не разбирам решението", коментира Якуб Янкто. "Преди мача се знаеше за заразени в лагера ни, но получихме разрешение да играем. Веднага след мача ни казаха да си отиваме вкъщи. Няма логика. Защо рискувахме да заразим словаците? А когато се приберем, няма да бъдем под карантина", допълни играчът на Сампдория.

Преди да стартират мачовете от УЕФА обявиха, че в подобни случаи мач ще се играе, ако отборите имат на разположение 13 играчи, сред които да е и резервен вратар. Европейската централа ще се опита да пренасочи двубоя, но в сгъстения календар това ще е много трудно.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети