Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА раздава 70 милиона, наши клубове също ще получат средства

Спорт

УЕФА раздава 70 милиона, наши клубове също ще получат средства

Решението е парите да се раздадат по-рано от планираното, за да се помогне на клубовете

Изпълнителният комитет на УЕФА реши днес, че ще започне да изплаща "незабавно" дължимото на клубовете заради пандемията и очакваните финансови сътресения в голяма част от клубовете в Европа. От централата ще финансират по-рано от предвиденото всички клубове, които са имали представители в националните отбори, играли квалификации за Евро 2020 и Лигата на нациите. Така и част от родните клубове ще получат по-ранна финансова помощ.

Обща сума от 70 милиона евро ще бъде разпределена между клубове, чиито футболисти са играли квалификации и не са стигнали до плейофите. В това число са и тимовете, класирали се за Евро 2020. Това са 39 национални отбора. България се класира за плейофите и е в друг списък, според който клубовете, чиито футболисти са играли за национален тим, стигнал плейофите, ще си разпределят общо 17 милиона евро, а след изиграването на плейофи ще получат и допълнителни суми.

На плейофната фаза са 16 национални гарнитури, сред които и нашият представителен тим. Още 2,7 млн. евро ще бъдат раздадени на клубовете с представители в плейофната фаза, но това ще стане след изиграването на плейофите в зависимост от участието. УЕФА е предвидила минимум 200 милиона евро за всички клубове.

Около 130 милиона евро ще бъдат разпределени между клубове с представители на еврофиналите, преместени за идното лято. От централата потвърдиха, че има плащания към 676 клуба от 55 европейски федерации. Пълният списък на клубовете и получените суми ще бъде представен от УЕФА след финалите на Евро 2020.  

Етикети УЕФА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още