Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА след решението на КАС за Манчестър Сити

Спорт

УЕФА след решението на КАС за Манчестър Сити

УЕФА след решението на КАС за Манчестър Сити - Tribune.bg
Снимка:

Европейската футболна централа УЕФА не остана особено очарована от решението на Спортния арбитражен съд (КАС). По-рано съдът отмени двугодишната забрана на Манчестър Сити извън Европа заради нарушения на Финансовия феърплей, като намали и глобата на тима от 30 на 10 млн. евро.

„УЕФА взима предвид решението, взето от Спортния арбитражен съд за намаляване на санкцията, наложена на Манчестър Сити от Клубния финансов контролен орган за предполагаеми нарушения на регламентите на УЕФА за лицензиране и финансов феърплей. УЕФА отбелязва, че КАС установи, че няма достатъчно категорични доказателства в подкрепа на всички заключения на Клубния финансов контролен орган в този конкретен случай и че много от предполагаемите нарушения са давностни поради 5-годишния период, предвиден в регламентите на УЕФА“.

„През последните няколко години финансовият феърплей изигра значителна роля в защитата на клубовете и им помага да станат финансово устойчиви. УЕФА и Европейската клубна асоциация остават ангажирани с неговите принципи. УЕФА няма да прави повече коментари по този въпрос“, се казва в изявлението на Европейската футболна централа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати