Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Уелс загуби втория си мач на Мондиал 2022 след драма дълбоко в продължението

Спорт

Уелс загуби втория си мач на Мондиал 2022 след драма дълбоко в продължението

Уелс загуби втория си мач на Мондиал 2022 след драма дълбоко в продължението - Tribune.bg

За "персите" се разписаха Мехди Чешми и Ремин Разаян

Считаният за аутсайдер в групата тим победи Уелс с 2:0 с голове в 99-ата и в 101-ата минута на срещата от група „В“, в която удари 2 греди и остана с човек повече малко преди края.

Вратарят Уейн Хенеси получи първия червен картон на Мондиал 2022 в 86-ата минута след намеса на системата VAR, след като извърши нарушение извън границата на наказателното поле и първоначално получи жълт, но после съдията промени решението си и изгони директно стража.

Той бе заменен от Дани Уорд, който направи 1 ключово спасяване в края, но в 99-ата минута капитулира и така Уелс остана с 1 точка в актива си, след ремито със САЩ (1:1) на старта, докато Иран вече има 3, въпреки тежката загуба от Англия с 2:6 в първия си мач.

Още в 3-ата минута Неко Уилямс от „драконите“ стреля от дистанция, но топката излезе в аут. Уелс пропусна чудесна ситуация в 13-ата минута. Робъртс центрира отдясно, Кийфър Мур засече топката, но стражът на Иран успя да спаси вратата си.

Постепенно футболистите на Уелс наложиха сериозен натикс спряво своя съперник, търсейки първи гол в мача.

В 16-ата минута топката влезе в мрежата на Уелс. Иран направи добра контраатака Али Голизадех вкара топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада.

Иран създаде още едно добро положение за гол. В 23-ата минута Сердар Азмун стреля опасно с глава, но топката излезе в аут.

Иран започна много силно след подновяването на играта. В 51-ата минута Аарън Рамзи загуби в средата на терена, след което последва извеждащ пас към Сердар Азмун, който напредна и стреля, а топката се отби от лявата греда на Хенеси. Секунди след това Али Голизадех отправи удар извън наказателното поле, който срещна дясната греда, а при добавката Азмун от непосредствена близост не можа да преодолее Хенеси.

„Персите“ продължиха да диктуват темпото и пред вратата на Уелс бе напрегнато. В 73-ата минута Мехди Тареми отправи удар по земя през куп играчи, но Хенеси се хвърли и успя с една ръка да избие в корнер.

В 84-ата минута Мехди Тареми бе изведен зад защитата на Уелс, което принуди вратаря Хенеси да го фаулира извън наказателното поле и съдията му показа червен картон, въпреки че това се случи след справка с ВАР. Първоначалното решение на Марио Ескобар бе жълт картон, което предизвика недоволството на иранците.

В 88-ата минута Мехди Тораби отправи коварен удар извън наказателното поле, но топката премина на сантиметри от напречната греда.

Развръзката настъпи в осмата минута на добавеното време, когато Мехди Чешми пое топката пред границата на наказателното поле и с плътен удар прати топката във вратата пазена от Дани Уорд.

Три минути по-късно Иран стигна и до втори гол. При отлична контраатака Ремин Резаян бе оставен сам срещу вратаря на Уелс и с техничен удар го преодоля за крайното 2:0.

В последните си мачове от групата "драконите" играят с комшиите си от Англия, докато "персите" ще срещнат САЩ.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети