Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. „Украси“ ли биографията си служебният спортен министър?

Спорт

„Украси“ ли биографията си служебният спортен министър?

Украси ли биографията си служебният спортен министър? - Tribune.bg
Снимка:

Според журналистическо разследване: министърът имал медали от първенства, които не са провеждани

За разминавания в официалната биография на служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, съобщава „Сега“.

Ето какво гласи справката за Кузманов, публикувана в сайтовете на ММС и президентството.

„Андрей Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище „Олимпийски надежди“, а след това завършва Националната спортна академия в София през 1991 г. Дипломиран учител е по физическо възпитание и треньор. Магистър е по „Физическо възпитание“.

Бронзов медалист от Европейското първенство по модерен петобой през 1985 година, многократен републикански шампион по плуване и модерен петобой.

В професионалния си път се е занимавал с анализиране и ръководене на учебно-тренировъчен спортен процес по модерен петобой, организация и провеждане на състезания. Бил е треньор по модерен петобой в различни спортни клубове.

Има опит в частния сектор на ръководни позиции в областта на търговията, производството, услугите, маркетинга и рекламата.

Президент е на Европейската конфедерация по модерен петобой, председател на Българската федерация по модерен петобой и на Балканската конфедерация по модерен петобой. Член е на Комитета по бизнес въпроси на Международната федерация по модерен петобой“.

Възможно ли е обаче министърът наистина да е „бронзов медалист от европейското първенство по модерен петобой през 1985 г.“? Не точно, защото през въпросната година въобще не се е провеждал подобен континентален шампионат. Първото европейско по тази дисциплина е организирано през 1987 г., а български състезател НИКОГА не е взимал медал.

Андрей Кузманов обяснява пред медията, че през 1985 г. се е провеждало „континентално клубно първенство, което било със статут на европейско. Тогава България участвала с националния си отбор, който станал втори в общото класиране, а резултатът на самия Кузманов му отредил трето място в индивидуалното класиране.“

В архивите на европейската конфедерация по модерен петобой (ECMP) обаче липсва информация за каквато и да било приемственост между въпросните турнири. В историческата справка на сайта на българската федерация (БФМП) също не се споменава за подобен успех на националния ни отбор.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети