Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ултиматумът на Борисов към Михайлов влезе в BBC и Ройтерс

Спорт

Ултиматумът на Борисов към Михайлов влезе в BBC и Ройтерс

Ултиматумът на Борисов към Михайлов влезе в BBC и Ройтерс - Tribune.bg
Снимка:

Английски спортни издания наричат българите „животни“ и „расисти“

Българският премиер призова ръководителя на футболната асоциация на страната да подаде оставка, след като играчи на Англия станаха жертва на расизъм по време на европейската квалификация в София в понеделник, информира BBC.  

Медията пояснява, че Бойко Борисов „остро е заклеймил“ поведението на част от публиката, което включваше нацистки поздрави и маймунски жестове. Цитират премиера, че е недопустимо точно България да бъде свързвана с расизъм.

Спортната редакция на BBC напомня, че срещата завърши 6:0 в полза на Англия.

В медията цитират и Рахим Стърлинг, който поздрави премиера.

Стърлинг: Добър ход – поздравления, г-н Борисов!

По-рано спортният министър Красен Кралев обяви, че правителството прекратява всякакви връзки с футболната централа – в това число и финансови, припомнят от Ройтерс.

И разказват, че на БФС е било наредено частично да затвори националния стадион „Васил Левски“ заради расистко поведение на фенове по-рано през годината.

Медията цитира и думи на селекционера Красимир Балъков, че „никога преди не е имало проблеми с расизъм“ и че „обвинил английските фенове в неуважение към българските привърженици“.

Спортната преса на Острова обаче сипе омраза срещу българите като цяло, а Mirror Sport използва в заглавието си „Изритайте ги!“ и цветовете на българския флаг.

Mirror SportMirror Sport

Цялостната омраза не е към няколкото фенове на стадиона, които очевидно умишлено предизвикаха расисткия скандал, а към всички българи. Определенията за нацията варират от „расисти“ до „животни“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети