Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Унгария изхвърли България от битката за Евро 2020

Спорт

Унгария изхвърли България от битката за Евро 2020

Унгария изхвърли България от битката за Евро 2020 - Tribune.bg
Снимка:

Мечтата за Евро 2020 умря безславно, след като националният ни тим отстъпи с 1:3 в дългоочаквания плейофен бараж с Унгария

Селекцията на Георги Дерменджиев на първо четене не изигра толкова слаб мач, но кошмарни грешки в защита и някои странни съдийски отсъждания, побутнаха нашия опонент към следващия етап за класиране на Европейското.

LAP.bgLAP.bg

"Златният" шанс за трикольорите от рано бе поставен под въпрос, след като Вили Орбан отбеляза за "маджарите" още с първата им по-добра атака. До паузата българите стъпиха здраво, но Тошко Неделев не съумя да преодолее перфектния тази вечер Гулаши. Втората част започна ужасяващо с гол от съблекалнята на Калмар, който стреля авантюристично от фаул, кълбото мина под стената и сюрпризира Пламен Илиев. Устремът на нашите сякаш бе тотално спрян в 56-ата, когато Тодор Неделев вече се подготвяше да изпълнява дузпа, но след намеса на ВАР, ситуацията се трансформира до пряк свободен удар. Класическото 0:3 пък оформи Неманя Николич, четвърт част преди края.

Две минути преди последния съдийски сигнал, дебютантът Георги Йомов увенча отличното си включване с попадение, което обаче се оказа крайно недостатъчно.

Така българските надежди се отправят към турнира Лига на нациите и предстоящите квалификации за Мондиал 2022. За последно бяхме на голям форум през 2004 година на Европейското в Португалия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети