Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Уникални спортни артикули от големи шампиони на търг за изграждане на спортен център за онкоболни в България

Спорт

Уникални спортни артикули от големи шампиони на търг за изграждане на спортен център за онкоболни в България

Уникални спортни артикули от големи шампиони на търг за изграждане на спортен център за онкоболни в България - Tribune.bg
Снимка:

Големи български шампиони в спорта и в живота дариха уникални артикули за благотворителен търг за набиране на средства за създаване на спортен център за хора с онкологични заболявания.

Легендарен обръч от българския феномен в световната художествена гимнастика Мария Петрова - трикратна абсолютна световна шампионка. Обръчът е от магическото съчетание по "Кармина Бурана" и именно с него Мария Петрова печели трите си световни титли.

Олимпийската тениска на олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева с автограф на златната медалистка от Токио. Именно с тази тениска Стойка Кръстева загрява преди всеки от победните си мачове, извели я до олимпийския връх!

Лента с автографи на световните шампионки от ансамбъла на България по художествена гимнастика - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, с която златните момичета печелят златните медали в многобоя от шампионата на планетата в Измир през 2014 г. България грабна абсолютната световна титла при ансамблите след 18-годишно чакане. А сега някой от вас ще грабне лента с автографите на златните ни момичета от съчетанието им с ленти и топки по време на Световното първенство.

Фланелка с автограф на голямата звезда на българския баскетбол Александър Везенков. Екипът е на националния отбор на България, с който Везенков изигра впечатляващи мачове на Евробаскет 2022. Везенков играе на позиция тежко крило и е висок 206 см. На клубно ниво играе за БК "Олимпиакос", където също прави фурор и в момента.

Баскетболна топка с автограф на Александър Везенков.

Баскетболна топка с автограф от легендарния Георги Глушков - българска емблема на световния баскетбол, президент на Българската федерация по баскетбол от 2011 г. Играл е в Националната Баскетболна Асоциация (НБА) в отбора на "Финикс Сънс". Той е единственият българин, играл в лигата и е първият баскетболист от Източния блок, привлечен в НБА.

Тениска с автограф на олимпийската шампионка, трикратна олимпийска медалистка, световна и европейска шампионка по гребане Румяна Нейкова. Тениската е от световното първенство през 2009 г. в Познан, на което Нейкова печели бронзов медал на двойка скул заедно с Миглена Маркова.

Екип с автограф на носителката на три олимпийски медала за България в шорттрека Евгения Раданова - световна шампионка и седемкратна абсолютна европейска шампионка. Екипът е от Световното първенство в София през 2010 г., след което Раданова слага край на впечатляващата си кариера.

Официален екип от 2022 г. с автограф на новата голяма звезда на българския волейбол Александър Николов.

Официален спортен екип с автограф на капитана на националния отбор Владимир Николов от Европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г.

Официални екипи на волейболните звезди Цветан Соколов, Елица Василева и Георги Сеганов.

Бухалки и обръч от златните момичета от ансамбъла - бронзови олимпийски медалистки от игрите в Рио. Бухалки с автограф на Невяна Владинова, топка с автограф и пожелание от новата звезда на българската художествена гимнастика Стилияна Николова, олимпийска тениска с автограф от Боряна Калейн - пета в индивидуалния многобой на игрите в Токио.

Олимпийска тениска с автограф на олимпийската шампионка Тереза Маринова.

Официална фланелка на "Левски" от сезон 2022/2023 с автографи на всички футболисти.

Официална фланелка на ЦСКА от сезон 2022/2023 с автографи на всички футболисти.

Официална фланелка на "Славия" от сезон 2022/2023 с автографи на всички футболисти.

Официална фланелка на "Локомотив" (София) от сезон 2022/2023 с автографи на всички футболисти.

Златен медал, ръкавици и обувки за кикбокс от Кристина Николова - едва на 21 години Кристина е една от най-успешните състезателки на България в кикбокса.

Плувна шапка с автограф от Таня Богомилова - олимпийски шампион от игрите в Сеул през 1988 г.

Плувна шапка с автограф от Петър Стойчев - първият и единствен българин, поканен и приет в Международната зала на плувната слава (САЩ), носител на Световната купа по плувен маратон 11 поредни години.

Официален постер на Sofia Open 2022 с автографи на звездите на тениса Григор Димитров, Яник Синер, Пабло Кареньо Буста и Лоренца Музети.

Официално списание на Sofia Open 2022 с над дузина автографи от световни и български тенис звезди.

Паметна снимка с автограф на двукратния шампион от Sofia Open Яник Синер - италианската звезда на световния тенис постави автограф върху кадър как вдига трофея на тенис турнира в София.

Тениска с лика на Кубрат Пулев и Тервел Пулев - с автограф от Тервел Пулев.

Това са част от артикулите с изключителна колекционерска стойност, предоставени за благотворителната кауза - да заработи първият по рода си спортен център за онкоболни в България, в който преминалите през диагнозата ще могат в защитена среда и под грижите на опитни специалисти, да се съсредоточат върху физическото и психическото си възстановяване.

Благотворителният онлайн търг се провежда на официалната страница на фондация „РеСтарт" във фейсбук:

https://www.facebook.com/ReStartFndn/posts/

pfbid0dY3MXn9VNEJCbFYgWia4aXEkLX5cRiUVHcD

Kf6g75dqJtfq7Sh67WmYnp9bpEvX7l

Търгът ще продължи до 23:59 часа на 23 ноември 2022 г. Наддаването се осъществява чрез коментар под снимката на съответния артикул. Анонимно наддаване е позволено чрез лично съобщение до страницата на фондация "РеСтарт", което ще бъде публикувано като коментар от името на фондацията.

Официалният старт на благотворителен търг „Рe: МИСИЯ НОВ ЖИВОТ“ на фондация „РеСтарт" бе отбелязан със събитие на откритата сцена на VOX POPULI в Княжеска градина в центъра на София.

Лично присъстваха някои от големите шампиони - Стойка Кръстева, Евгения Раданова, Михаела Маевска, Владимир Николов.

Каузата подкрепят също хора на изкуството и представители на различни сфери на живота. Освен, че дариха свои уникални артикули, те закупиха благотворително и картини на художника Иван Яхнаджиев, рисувани с деца.

От своя страна от фондация „РеСтарт" решиха всички събрани средства на място да бъдат дарени за нуждаещата се от спешна помощ обичана българска журналистка Йовка Йовчева - емблематичен глас на "Дарик радио". Йовка е и кръстница на фондацията. "Йовчето има много приятели сред нас, вярваме, че с нашата любов и позитивност тя ще успее да пребори онкологичното заболяване, с което се бори вече две години", споделиха от фондацията.

А за каузата за изграждане на първия спортен център за възстановяване на онкоболни вярват, че ще успеят заедно със събиращия се и увеличаващ се отбор на доброто.

Три имена стоят зад фондация „РеСтарт“. Основател е Ива Филипова, която преди повече от 7 години чува диагнозата РМЖ - рак на млечната жлеза. Седем години по-късно Ива не просто побеждава болестта, а е вдъхновение и помага на много онкоболни със специална възстановителна програма с гама от фитнес упражнения. Сертифицира дейността си в Канада от CANFITPRO (Canadian Fitness Professionals) и C.E.T.I (Cancer Exercises Training Institute) като BCRBS (Breast Cancer Recovery BOSU Specialist) и днес е единственият квалифициран специалист в България.

Искрен Зографски е от семейство на знатни лекари, артисти и политици от времето на Царска България. Самият той е поет, успешен консултант по недвижима собственост, увлича се по изкуството и споделя същата съдба като тази на Ива.

Третият член на фондацията е обичната актриса Стефания Колева, която е и дипломиран арт терапевт.

“Тримата мускетари“ казват, че имат нужда от помощта на цялото общество, за да направят център от ново поколение за терапии за душата и тялото.

Инициативата е подкрепена от Столична община. "Благодаря на всички, застанали зад каузата. От Столична община веднага подкрепихме идеята, благодарение на всеотдайните хора от Дирекция "Спорт и младежка дейност". Много се надявам благородната кауза на Ива Филипова, Искрен Зографски и Стефания Колева да става все по-видима и все повече подкрепена. Виждам усмивките на хората, които са част от тази терапия, която очевидно дава огромен резултат. Пожелавам голям успех на фондацията и каузата", заяви Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столична община.

"Начинанието ни звучи сложно и тежко, но е много важна гледната точка. Мисля, че усмивката е добро начало. Като арт терапевт имах удоволствието да работя с част от хората, с които сформирахме една малка общност. Това са изключително позитивни и страшно борбени хора, които се учат да живеят живота си пълноценно след заболяването, което е и мисията на "РеСтарт". С особено вълнение и голяма надежда вярвам, че такъв център ще се случи. Желая го от цялото си сърце", каза актрисата Стефания Колева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети