Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Усик детронира Джошуа насред Лондон

Спорт

Усик детронира Джошуа насред Лондон

Усик детронира Джошуа насред Лондон - Tribune.bg

Олександър Усик е новият световен шампион в тежка категория след единодушно решение на съдиите за победа над досегашния шампион в три от четирите световни боксови федерации Антъни Джошуа!

И тримата арбитри отсъдиха категорично в полза на украинеца - 117-112, 116-112, 115-113. По този начин Усик поднесе голямата изненада и шокира 65-те хиляди зрители на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм".

Усик изненада мнозина с поведението си на ринга, като беше по-активният от първия рунд, а в края дори можеше да нокаутира големия шампион. От своя страна, Джошуа така и не успя да застраши съперника си със силната си дясна ръка.

Украинецът показа отлична форма, след като до последната секунда не спираше да се движи по ринга, което изненада британеца.

Със сигурност обаче предстои втора порция от това зрелище, след като в договора им има задължителна клауза за реванш, която се активира в случай, че Джошуа загуби, което се и случи.

Усик за втори път става шампион в Лондон, след като през 2012-та година той стана олимпийски шампион при аматьорите. Така украинецът остава непобеден на професионалния боксов ринг като има вече 19 победи.

Усик нанесе едва втора загуба в кариерата на 31-годишния британец, който от своя страна за втори път губи титлите си.

Победата на Усик е историческо постижение не само за Украйна, но и за тежката категория като цяло, защото отново голям шампион от по-долната дивизия се изкачва в „кралската“ и обединява световните титли.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети