Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. В Англия решиха: Висшата лига се връща на 12 юни и на неутрални терени

Спорт

В Англия решиха: Висшата лига се връща на 12 юни и на неутрални терени

Терените трябва да са далеч от натоварените цетрални зони на градовете

Висшата лига може да се завърне на 12 юни. Това са обсъдили днес 20-те клуба, чиито представили участваха във видеоконферентна среща, продължила три часа и половина, твърдят "Дейли Мейл", "Сън" и "Мирър". Всички отново са потвърдили желанието си сезонът да завърши докрай, стига правителството на Великобритания да позволи това. 

 
Нормалните тренировки ще бъдат подновени на 18 май, а целта е мачовете да се подновят на 12 юни. 
 
Другият важен момент е, че срещите ще се проведат на неутрални терени. Те ще са 12 на брой и трябва да се намират извън натоварените централни зони на съответните градове. Стадионите още не са избрани окончателно, но се твърди, че "Лондон Стейдиъм", "Емиратс" и "Етихад Стейдиъм" ще бъдат част от тях, както вероятно и базата на националния отбор "Сейнт Джордж Парк". 
 
Клубовете са насрочили нов разговор за следващия петък - 24 часа, след като Борис Джонсън обяви кои и какви мерки ще останат, след като срокът на настоящия период на изолация изтича на 7 май. 
 
В официалното изявление на Висшата лига не потвърждава нищо от споменатото. В него само се изтъква, че клубовете продължават да стоят зад позицията, че сезонът трябва да се довърши, съобразно мерките на правителството и медицинските препоръки. Твърди се, че решения не са взети, а просто са обсъждани варианти.   

Етикети Висша лига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още