Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. В Бундестима искат всички ваксинирани

Спорт

В Бундестима искат всички ваксинирани

В Бундестима искат всички ваксинирани - Tribune.bg

ременният президент на германската футболна федерация Райнер Кох призова всички играчи от националния тим на страната да бъдат ваксинирани против коронавирус.

"Всички споделяме мнението, че трябва да се работи в посока мотивиране на повече хора да се ваксинират", заяви Кох пред вестник Nuernberger Nachrichten. "Но не съм в позицията да ходя от маса на маса, въпреки че съм част от делегацията на националния тим", добави Райнер Кох, според когото е важно да се създаде концепция за най-добрите възможни превантивни мерки.

Темата е широко дискутирана в Германия след като футболистът на Байерн Мюнхен Йозуа Кимих призна, че все още не е ваксиниран. Той бе сред няколкото карантинирани играчи от националния тим на Германия след положителния тест на съотборника им Никлас Зюле. Въпреки пандемията от коронавирус, германската футболна федерация отчете печалба от 2 милиона евро за 2020 година, стана ясно след пресконференция на финансиста Щефан Оснабрюге.

Отчетени са приходи от около 354 милиона евро. "Резултатът е следствие от изключителните усилия на всички работещи във федерацията по време на пандемията от коронавирус. Доволен съм, че успяхме да подкрепим регоналните организации", коментира Оснабрюге.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети