Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. В Бундестима искат всички ваксинирани

Спорт

В Бундестима искат всички ваксинирани

ременният президент на германската футболна федерация Райнер Кох призова всички играчи от националния тим на страната да бъдат ваксинирани против коронавирус.

"Всички споделяме мнението, че трябва да се работи в посока мотивиране на повече хора да се ваксинират", заяви Кох пред вестник Nuernberger Nachrichten. "Но не съм в позицията да ходя от маса на маса, въпреки че съм част от делегацията на националния тим", добави Райнер Кох, според когото е важно да се създаде концепция за най-добрите възможни превантивни мерки.

Темата е широко дискутирана в Германия след като футболистът на Байерн Мюнхен Йозуа Кимих призна, че все още не е ваксиниран. Той бе сред няколкото карантинирани играчи от националния тим на Германия след положителния тест на съотборника им Никлас Зюле. Въпреки пандемията от коронавирус, германската футболна федерация отчете печалба от 2 милиона евро за 2020 година, стана ясно след пресконференция на финансиста Щефан Оснабрюге.

Отчетени са приходи от около 354 милиона евро. "Резултатът е следствие от изключителните усилия на всички работещи във федерацията по време на пандемията от коронавирус. Доволен съм, че успяхме да подкрепим регоналните организации", коментира Оснабрюге.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема