Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. В Германия изпратиха Льов с аплодисменти

Спорт

В Германия изпратиха Льов с аплодисменти

В Германия изпратиха Льов с аплодисменти - Tribune.bg

Треньорът, който донесе първи трофей на Германия от голямо първенство след 18 години чакане - Йоахим Льов, беше изпратен емоционално с овации и ставане на крака.

Церемонията беше организирана преди световната квалификация Германия - Лихтенщайн по инициатива на временния президент на Германския футболен съюз (ГФС) Петер Пендерс. Именно той му връчи и почетен сертификат преди срещата на терена в Аугсбург.

Феновете скандираха името на Льов, а той беше съпроводен от импровизирана охрана в лицето на Лукас Подолски, Мирослав Клозе, Пер Мертезакер и Сами Кедира. Йоахим Льов пое отбора след Мондиал 2006 от Юрген Клинсман, на когото беше помощник. Той прекара 15 години начело на отбора и освен световната титла през 2014 година в Бразилия има във визитката си и Купата на Конфедерациите през 2017-а.

Неговият договор беше до края на 2022 година, но подаде оставка след отпадането на отбора на осминафинал срещу Англия. Но това беше само крайната точка, след като тимът имаше и други скромни резултати в годините преди това. Помощникът на Льов - Ханзи Флик, стана треньор на националния отбор. Самият Льов, който е на 61 години, смята за напълно възможно да се върне край терена като клубен треньор.

"Имах наистина трудни периоди с националния отбор, но вече съм добре и очаквам предложения”, заяви Йоахим Льов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети