Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. В София се проведе втори модул от треньорски курс по методиката на ITF

Спорт

В София се проведе втори модул от треньорски курс по методиката на ITF

В София се проведе втори модул от треньорски курс по методиката на ITF - Tribune.bg
Снимка:

Завършилите успешно обучението получават сертификат от ITF за треньор на начинаещи и средно напреднали играчи

В рамките на шест дни от вторник до неделя на базата на „Национален ОББ тенис център" в Борисовата градина се проведе втората част от треньорски курс по методиката на ITF. Той е организиран от лицензирания от Националната агенция за професионално образование и обучение, център за професионално обучение към Българската Федерация по Тенис.

За поредна година БФТ организира курс по методиката на ITF. Обучението се води от преподавателите Пресиян Коев и Манук Хиндлиян, които са лицензирани от Международната тенис федерация да водят такива курсове.

25 млади специалисти участват в курса, който ще се проведе в три модула. Освен часовете по тенис, участниците имат теоретични часове по здравословни и безопасни условия труд, икономика, предприемачество, чужд език, спортен мениджмънт и основи на спортната тренировка.

Това е най-трудния и тежък модул в който треньорите получават най-много информация. Родните специалисти получават информация, която е базирана на модерната методология за преподаване и която е обърната изцяло към играча. Тук играча е най-важен за сметка на традиционната подготовка в която треньора е най-важен.

Треньорите развиват целия подход в четирите направления : ментална, техническа, тактическа и физическа подготовка.

Третия модул от курса ще се проведе в периода 17-22 юни 2019 г.

Броят на учебните часове е 150.

През 2018г. започна работата си център за професионално обучение към Българската Федерация по Тенис, а това е едно от първите обучения по тази програма. Завършилите успешно курса ще получат удостоверение за възможност за практикуване на част от професията.

Завършилите успешно обучението получават сертификат от ITF за треньор на начинаещи и средно напреднали играчи, както и удостоверение за професионално обучение за част от професията „Помощник-треньор".


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФТенис, тенис, ITF

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати