Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. В третото доиграване: Григор взе победата в Барселона

Спорт

В третото доиграване: Григор взе победата в Барселона

В третото доиграване: Григор взе победата в Барселона - Tribune.bg

Единственият българин в тенис елита елиминира 52-рия в света аржентинец Федерико Кория с 4:6, 6:3, 6:4 за 2 часа и 18 минути игра, които обаче бяха разпределени в цяло едно денонощие заради проливните дъждове в каталунската столица.

Три доигравания и двудневна битка (най-вече с атмосферните условия) бяха необходими на Григор Димитров на преодолее първото си препятствие на тенис турнира от сериите АТР 500 в Барселона.

Условията и днес бяха много тежки - освен дъжда, има и силен вятър, като дори при загрявката на играчите имаше лек ръмеж.

Гришо започна с отличен сервис, но и грешка от форхенд за 0-15, като за 15-15 се справи по най-добрия начин с невърнат начален удар по диагонала в полето за предимство. Мрежата се намеси решително в полза на Кория в следващото разиграване и той дръпна с 15-30, но отново невърнат сервис в лявата половина на корта на Димитров го избави от напрежение - 30-30. Ас по правата в полето за равенство даде гейм-бол на българина, но за съжаление негова грешка от форхенд направи резултата 40-40. Григор намери линията с предната страна на ракетата и си заслужи преимущество, след което с още един форхенд свърши работата за авантаж, а аржентинецът избяга от бекхенда си и прати топката в мрежата в следващата размяна - 5:3.

Хубав ретур и последвал коварен форхенд върху линията осигури първата точка на българина в следващия гейм, но после два поредни странни отскока на топката го накараха да направи грешка. Той смени ракетата си, която също е била намокрена от дъжда, като с новата реализира чудесен форхенд-уинър по правата за 15-30. Последва негова неточност от бекхенд за 30-30, а Кория вкара невърнат сервис по правата и си заслужи предимство. Неуспешен бекхенд-слайс на Димитров даде гейма на съперника му, но пък му предстоеше да сервира за мача.

Комбинация сервис-форхенд осигури на Гришо аванс от 15-0, а после отлично контрапие от форхенд можеше да бъде завършено със смач, само че той закачи филето и топката изхвърча в аут за 15-15. Димитров разумно разходи противника си по ширината на корта и дочака негова грешка за 30-15, но прибързано изпълнен бекхенд в средата на мрежата възстанови равенството при 30-30. Феноменалният минаващ бекхенд по правата обаче на Григор му осигури мачбол, като той се възползва моментално от него и с форхенд-уинър по обратния диагонал приключи проблематичния двубой.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети