Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. В Унгария смятат, че УЕФА поема голям риск

Спорт

В Унгария смятат, че УЕФА поема голям риск

Организаторите поемат огромен риск, като позволяват на 20 000 фена да присъстват на финала на Суперкупата на Европа в четвъртък в Будапеща, за първи път след избухването на пандемията от коронавирус, каза водещ унгарски епидемиолог пред "Ройтерс". УЕФА обикновено започва сезона с мача за Суперкупата между победителите в Шампионската лига и Лига Европа и заяви, че ще покаже как ще протече играта със зрители в Будапеща.

Новата "Пушкаш Арена", наскоро завършен проект на министър-председателя Виктор Орбан, запален футболен фен, ще бъде пълна до една трета за битката между европейския шампион Байерн (Мюнхен) и победителят в Лига Европа Севиля, а от УЕФА заявиха, че има пълна сигурност и ще бъдат спазени всички предпазни мерки.

Андраш Числек, който съветва унгарската медицинска камара, заяви, че моментът "не може да бъде по-лош", тъй като втората вълна на пандемията се разраства около Европа, обхващайки 600 нови случая на ден в Унгария.

"Това би имало същия ужасен ефект, както през първите две до четири седмици (от пандемията) и последствията, които сега можем да очакваме, са също толкова ужасни. Помислете само за футболните мачове, които предизвикаха пролетно безумие в Италия”, каза Числек.

Правителството на Унгария се опитва да "поддържа страната", за да избегне икономическа катастрофа, докато го има вируса, заяви Виктор Орбан. "Мерките за мача на Суперкупата ще бъдат толкова строги, че ще бъде по-безопасно да присъствате там, отколкото на почти всяко друго социално събиране," каза шефът на кабинета на Орбан Гергели Гуляс.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още