Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Във Франция подвърдиха лошите новини за Бари

Спорт

Във Франция подвърдиха лошите новини за Бари

Във Франция подвърдиха лошите новини за Бари - Tribune.bg
Снимка:

Нападателят на Левски Билал Бари ще трябва да претърпи операция. Мароканецът с френски паспорт получи тежка контузия в коляното по време на тренировка. От "Герена" се опасяваха, че той има скъсана кръстна връзка и пратиха изследванията му във Франция, където местен лекар да даде второ мнение. Лошата новина е, че диагнозата е била потвърдена. Нещо повече - Бари има и други увреждания на коляното. Затова и се налага сложна интервенция, която ще бъде извършена във Франция от местно "светило" в областта на хирургията. Възстановяването на тарана пък ще отнеме около 9 месеца. Преди дни Билал заяви, че ще направи всичко възможно рехабилитацията му да бъде успешна и да се завърне по-силен на терена.

Бари бе основен играч за Станимир Стоилов - през миналата кампания игра във всички мачове като титуляр. Централният нападател започна добре и настоящия сезон. После обаче получи контузия в кръста. Поради тази причина в последните няколко мача оставаше на резервната скамейка и влизаше като смяна. След това Бари контузи и коляното си в навечерието на гостуването на Локомотив (София) (2:3). Преди това игра в 11 мача, в които отбеляза 3 гола. Билал пристигна на "Герена" от Монтана през 2021 година и до момента има 63 мача за Левски и 13 попадения във всички турнири.

Бари бе ценен играч за Мъри не толкова с головете си, които не бяха чак толкова много на брой, но по-скоро с работната си етика и енергията, която влагаше в дефанзивен план.

Контузията на мароканеца означава, че Левски задължително ще трябва да привлече нов нападател през зимата. През лятото "сините" не взеха играч на тази позиция и сега се налага там да бъде използван Илиян Стефанов. На "Герена" вече имат набелязани цели. Първи в списъка им е таран от Бразилия, който от доста време е следен от "сините", които ще продължат да го наблюдават до края на годината, когато евентуално ще бъде привлечен в отбора.

Не е изключено Левски да привлече дори двама нови тарани за атаката. В момента освен Стефанов на този пост Мъри може да използва и ветерана Ивелин Попов, както и младока Марин Петков. Това обаче не е предпочитаната позиция и за двамата, като първият в момента е използван като плеймейкър, а вторият действа повече по дясното крило на атаката. Марин има 3 гола в 6 мача от началото на сезона.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети