Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Валентин Михов за преизбирането на Михайлов и ролята на държавата в спорта

Спорт

Валентин Михов за преизбирането на Михайлов и ролята на държавата в спорта

Валентин Михов за преизбирането на Михайлов и ролята на държавата в спорта - Tribune.bg
Снимка:

„В България все още има демокрация и всеки може да си дава гласа за този, за когото мисли, че е по-добре да спечели, отколкото другия кандидат. Това е единият отговор, а другият е, че това са 16-17 години управление, в което си направил и добри неща, сигурно и някои грешки си допуснал. Но може би добрините се помнят от някои“, заяви бившият президент на БФС Валентин Михов по повод преизбирането на Борисолва Михайлов.

По думите на Михов на провелия се конгрес за избиране на предстадел на БФС делегатите не са имало база за сравнение, тъй като познават Димитър Бербатов само като футболист и с работата в организацията му, но и с негативното – отказа му от национабния отбор. Тук запалянковщината присъства в изборите, а всички знаем, че България обича изборите. Изборджийска нация сме. Виждаме какво става в държавата, а това е отражение и във футбола“, заяви Михов в предаването „Код Спорт“ по ТВ+.

Михов бе категоричен, че според него вотът на отминалия конгрес е бил абсолютно честен. „Аз бях пред представителите на УЕФА и ФИФА и те постоянно слизаха долу, когато се провеждаше гласуването и следяха. Чувам, че имало хора, които не били допуснати, но не ми се вярва. Стигна се дотам, че бюлетините се показваха на хора, които са от другите кандидати. По-демократично не можеше да бъде – това е моето мнение“, коментира бившият председател на БФС.

Запитан за аматьорския футбол и обещанията на всеки кандидат, че ще обръща повече внимание, Михов коментира, че всички клубове имат право на един глас. „Искам да се върна малко назад, когато при нас професионалният футбол имаше четири или пет гласа, в смисъл „А“ група, „Б“ група имаше три, но се пренебрегваше аматьорският футбол, имаха по-малко гласове. От една страна е правилно всеки клуб да има един глас, но от друга страна не казвам, че хората по-лесно могат да се манипулират, но между аматьорски и професионален футбол няма сравнимост. Не подценявам аматьорския футбол. Там е основата, с която трябва да се почне – по градове, детско-юношески футбол. Едно време аз съм играл и в зоните във „В“ група, в „А“ окръжна съм играл. Това са най-хубавите мачове. Но просто гласовете – има много хора, не че случайно са попаднали там, но по-лесно могат да си изкажат мнението „за“ или „против“. Докато професионалните клубове са в по-близък контакт с Футболния съюз, с футболната стратегия. А някои аматьорски клубове са забравени от всички. Казвам това не като упрек към тях, а просто трябва по-често да се комуникира с тях, за да се видят проблемите. Не че не се знаят, но в тази криза, която настъпи, мисля че всичко това, което говорим е много пожелателно“, заяви Михов.

По отношение на кампанията на Бербатов, Михов не се нае да дава оценки и да съди дали е бил прав, като допълни, че не е и следил. Все пак е попадал на някои интервюта, от които му направил впечатление злостен тон и допълни, че нещата е можело да се кажат и по-коректно.

„Не винаги хуленето и критиките помагат. Пак може да се критикува, не говоря, че не може да се критикува, но трябва умереност, да имаш мяра, степен в изказването. Аз така съм се учил и продължавам да се уча. Трябва да кажеш, трябва да отговориш, но не с противопоставяне и веднага с казване на това, това, това – всичко лошо. Малко преля, отиде се в друга посока. И нещо друго – не може член на Изпълком… Когато има нещо нередно, аз трябва да го съобщя веднага, а не минавайки една-две години да вадим. Същото е и в политиката – вади се сега“, допълни още Михов. 

На въпрос дали според него трябва да има полити в Изпълкома, Михов заяви, че самата игра футбол е вид политика, но не мисли, че там е тяхното място. „Хайде сега не може поради пандемията, но да събереш на стадиона 30-40-50 хиляди, това е митинг. Казвал съм го много често – платен митинг. А митингите са безплатни“, допълни още той.  

Михов допълва, че близостта на държавата до футбола е полезна.

„Защото ние се сетихме за държавата при бившия прекрасен министър Кралев. Каквото и да говорят срещу него, може би беше първият, разбира се със съгласието на този, който трябва, да помогнат на футбола. Дотогава в моите стратегии, когато съм бил и в Лигата, и във Футболния съюз съм казвал - „връзки с държавата“. Един човек от управлението на дадена организация трябва да отговаря веднага за връзки с държавата“, допълни Михов и подчерта, че стратегията е в строителството на стадиони, с което ние сме се забавили повече от 30 години, а до момента е можело да имаме 15 стадиона.    


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети