Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Валери Божинов с атака срещу Хубчев

Спорт

Валери Божинов с атака срещу Хубчев

"Не е разбрал какво е Левски", заяви футболистът

Бившият футболист на Левски Валери Божинов нападна остро Петър Хубчев, след като през вчерашния ден беше обявено, че специалистът ще бъде освооден от поста си начело на "сините". Българският стрелец атакува специалиста, отчитайки липсата на успехи на наставника, държането му в съблекалнята и пред феновете, както и поведението му сега, когато стана ясно, че не е желан в клуба.

"Това трябваше да се случи много отдавна, виждате как играе Левски, няма победа толкова време. Хубчев така и не осъзна, че това е Левски и трябва да залага на атакуващ футбол, а не само да се брани, дори срещу доста по-слаби отбори. Напускането му е най-хубавото нещо след края на коронавируса! Хората са казали, че каквото посееш, това ще пожънеш. Видяхте как постъпи с мен, как постъпи с Ники Михайлов... с българските футболисти и като цяло с Левски", започна Божинов.

"В същото време докара някакви чужденци, които взимат големи заплати, а дори не попадат в групата и не играят. Изненадвам се донякъде, че сега иска голяма неустойка от клуба. Не може в този труден момент за Левски, в който феновете отделят от залъка си, за да спасят клуба, той да иска такава голяма неустойка, при положение, че нищо не е постигнал в Левски".

"Хубчев нито един път не излезе да каже благодаря на феновете за всички усилия, които те положиха, за да спасят клуба. Нито веднъж не излезе да поеме отговорност за слабите резултати. Винаги е крив, винаги намръщен. Все другите са му виновни. Ние футболистите, когато играем слабо, си казваме след мача, Извиняваме се, а той никога не го направи", продължи гневната си тирада по адрес на Хубчев пред "Блиц".

"Хората трябваше да разберат какъв е, още когато се видя    как постъпи с някои играчи, с мен и Ники Михайлов, но той е такъв, аз го познавам отдавна. Много бързо забравя някои неща. Забравя как идваше на стаж във Флоренция, как му помагах, докато още се учеше да бъде треньор. Тогава беше помощник на Стоичков, видя как работи Чезаре Прандели и как се работи в такъв клуб. Аз бях винаги до него, но той тези работи много бързо ги забравя. Сега с искането на тази неустойка, той за пореден път показва, че не разбира какво е Левски и е в клуба единствено заради парите".

"Всички храним семейства, но семейства хранят и феновете, които отделят всеки месец от заплатите си и от парите, с които преживяват. Ето аз дори оттук отделих от заплатата си, за да може Левски да се спаси. Левски не е просто отбор, Левски е кауза и в Левски не може да забогатееш, а само да се превърнеш в легенда като накараш милионите фенове да те запомнят с добро".

"Така направиха Наско, Мъри, Живко Миланов. Левски може да ти помогне по всякакъв начин, но не и да забогатееш. Хубчев не успя да разбере магията да излезеш пред 20-30 хиляди, които да викат за теб. Тон явно е бил в Левски само заради парите. Чета, че Левски предлагат да му изплатят всички дължими заплати до момента, а той иска и неустойка, и то голяма. ОК, работил е и заслужава заплата, но на какво отгоре иска и неустойка? Какво е постигнал? Трябваше просто да се извини на феновете и да си тръгне".

"Много се надявам Мъри Стоилов да се върне в Левски, защото той е голям треньор и го е доказал. Искам да му благодаря като левскар, че сложиха край на това срамно дело (б.р. за дължими 70 хиляди лева). Ако все пак Мъри не дойде, вярвам че Ясен Петров е отличен вариант за Левски. Също така вчера се чух Гошо Тодоров, пожелах му успех".

"Познавам го като човек и знам, че ще направи всичко възможно за доброто на Левски. Tой за разлика от Хубчев, може бързо да обедини съблекалнята и да вдигне настроението в отбора, което доколкото разбрах, се е повдигнало още с новината за напускането на Хубчев".

"По действията на Хубчев става ясно, че той не е искал да подаде оставка, а е чакал да го изгонят, за да получи компенсация. Играчите си намалиха заплатите, тежко е за всички, Левски няма пари в касата. А той вместо да каже благодаря, виждайки резултатите на отбора, стои и чака да го махнат, за да вземе още пари. Не разбирам как може да се постъпва така".

"Знам, че дори не е отишъл да поздрави момчетата в съблекалнята и да си каже довиждане с тях, както правят нормалните треньори, когато си тръгват. Държи се сякаш Левски му е длъжен! За какво му е длъжен клуба на него? За победите и красивата игра ли? Които въобще ги няма", коментира Валери Божинов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още