Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Валери Симеонов разясни как ще се рестартира efbet Лига

Спорт

Валери Симеонов разясни как ще се рестартира efbet Лига

То ще е по модела на други европейски държави

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов внесе известна яснота по спортните въпроси в условията на пандемията от коронавирус и евентуалното подновяване на футболното първенство. Стана ясно, че то е коментирано на срещата на Коалиционния съвет между политическите партии.

"Коментирахме възстановяването на спортните мероприятие, като най-вече се вълнуват хората от футбола. Ще следим възобновяването на първенствата и ще приложим същите практики с незабавен ефект. Ще насърчаваме и индивидуалните спортове – плувен, конен и други", коментира на извънредния брифинг лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев вече бе регламентиран индивидуалният спорт на открито. Предстои да се изяснят и въпросите с подновяването на първенството, като до 25 май БФС трябва да излезе със становище пред УЕФА дали то ще бъде завършено и по какъв начин. Най-реалният вариант за момента изглежда доиграване само на последните два кръга от редовния сезон и на полуфиналите и финала за Купата на България.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още