Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Валери Симеонов разясни как ще се рестартира efbet Лига

Спорт

Валери Симеонов разясни как ще се рестартира efbet Лига

Валери Симеонов разясни как ще се рестартира efbet Лига - Tribune.bg

То ще е по модела на други европейски държави

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов внесе известна яснота по спортните въпроси в условията на пандемията от коронавирус и евентуалното подновяване на футболното първенство. Стана ясно, че то е коментирано на срещата на Коалиционния съвет между политическите партии.

"Коментирахме възстановяването на спортните мероприятие, като най-вече се вълнуват хората от футбола. Ще следим възобновяването на първенствата и ще приложим същите практики с незабавен ефект. Ще насърчаваме и индивидуалните спортове – плувен, конен и други", коментира на извънредния брифинг лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев вече бе регламентиран индивидуалният спорт на открито. Предстои да се изяснят и въпросите с подновяването на първенството, като до 25 май БФС трябва да излезе със становище пред УЕФА дали то ще бъде завършено и по какъв начин. Най-реалният вариант за момента изглежда доиграване само на последните два кръга от редовния сезон и на полуфиналите и финала за Купата на България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети