Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Вълна от недоволство срещу Джокович

Спорт

Вълна от недоволство срещу Джокович

Новак Джокович получи медицинско изключение да участва в Аустрелиън Оупън, без да е ваксиниран срещу Ковид-19.

Реверансът от страна на австралийските здравни власти към световния номер 1 породи недоволство сред фенове и други тенисисти.

Вчера деветкратният шампион от Мелбърн потвърди, че ще участва в надпреварата, след като е получил медицинско изключение.

"Направихме така, че да е много трудно да се получи такова изключение, както и да сме сигурни, че медицинският панел е независим", коментира директорът на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли.

"Със сигурност би било от полза Новак да обясни какво е състоянието, заради което иска изключение, но в крайна сметка това е негово решение", допълни Тайли.

"Не ми пука колко добър тенисист е той. Щом отказва ваксина, не трябва да бъде допуснат до участие", обяви д-р Стивън Парнис в Туитър. В дискусията се включиха и други тенисисти. "Мисля, че това е много интересно. Няма да кажа нищо повече", коментира първата ракета на Австралия Алекс де Минор.

Британецът Джейми Мъри добави: "Мисля, че ако аз бях без ваксина, нямаше да получа изключение. Все пак поздравления за него, че ще участва".

Аустрелиън Оупън в Мелбърн ще се проведе в периода 17-30 януари.  


Коментари (1)

???????????? Нахално селско парче е Джокович.Да пасе…
05.01.2022 14:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема