Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Валтер Папазки лично уредил Томаш за ЦСКА

Спорт

Валтер Папазки лично уредил Томаш за ЦСКА

Валтер Папазки лично уредил Томаш за ЦСКА - Tribune.bg

Бизнесменът взел нещата в свои ръце след провалите на изпълнителните директори

Собственикът на ЦСКА в сянка Валтер Папазки е имал главна роля за преминаването на треньора Александър Томаш от Спартак Варна в Борисовата градина, научи „Тема Спорт“. Човекът, който осигурява пълното финансиране в клуба от месец април насам, досега бе поверил пълната власт и правомощия в ръцете на изпълнителните директори Стоян Орманджиев и Филип Филипов. С оглед на дълбоката криза, в която армейците се намират, и нуждата от спешни мерки обаче бизнесменът е взел нещата в свои ръце и е имал лична среща с Томаш. Както вече съобщихме, първият контакт между ЦСКА и младия специалист след уволнението на Томислав Стипич се е състоял в неделя по обяд след победата на Спартак Вн с 1:0 над Ботев Пд, когато Филип Филипов го е потърсил. Броени часове по-късно наставникът вече е бил в София, където е провел тричасова среща директно с Папазки. Томаш е споделил визията си за развитието на любимия си клуб, а от другата страна е получил обещание за картбланш и голяма спортно-техническа власт. Това е било достатъчно на бившия защитник на армейците да вземе крайното решение да се завърне в отбора на сърцето си, макар да се радваше на огромна подкрепа и доверие в Спартак Варна. Той постигна исторически летящ старт на сезона начело на новака в елита.

Соколите делят втората позиция във временното класиране след 4 победи и 1 равенство в 6 мача от началото на първенството. Един от успехите беше именно срещу ЦСКА, като Томаш изнесе истинска лекция на Томислав Стипич и го победи с 3:0. По този начин българският специалист показа нагледно на червеното ръководство, че е направило голяма грешка през лятото, когато предпочете да назначи хърватския анонимник вместо него. Грешките понякога струват скъпо и затова сега ще се наложи ЦСКА да плати на Спартак Вн неустойка в размер на 250 000 лева, за да вземе Томаш. Силният човек в Борисовата градина обаче бил категоричен, че иска да види треньора начело на армейците час по-скоро и ще се направи всичко възможно това да се случи, включително и уреждане на взаимоотношенията, свързани с помощниците на Томаш. В техните договори не присъства неустойка и това бе последният лост на боса на варненци Павлин Николов в опит да задържи треньорския щаб на „Коритото“. Той им гласува огромно доверие, но в крайна сметка нямаше как да попречи на завръщането на Томаш в ЦСКА, особено след намесата на червения собственик, който лично се зае със случая.

Напускането на наставника очаквано не беше прието добре от феновете на Спартак, които излязоха с позиция за решението му. „Вярвахме и заехме позиция – бяхме длъжни да го направим дори с риск да попаднем в ситуация като тази. Томаш очевидно няма никаква чест, достойнство или морал, а най-вече му липсва и кураж. Обръщаме се към единствените и истински важни – вас, феновете на Спартак Варна! Знаем, че сме минали през всичко, преминахме през ада, за да съществуваме… и ще се справим и с това. Подгответе се за следващото домакинство – всички заедно, рамо до рамо на стадиона, в лошо и в още по-лошо, докато не дойде доброто!“, обявиха организираните привърженици на Спартак Вн от „Трибуна Соколъ“.

В същото време червена България приема много позитивно новината за завръщането на Томаш, а за това спомага и катастрофалната работа на неговия предшественик Томислав Стипич. Българският треньор обаче бързо ще трябва да се отблагодари за подкрепата с победи и рязка промяна в представянето на отбора.

Тема спорт


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети