Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ван Гаал обяви ужасна новина

Спорт

Ван Гаал обяви ужасна новина

Ван Гаал обяви ужасна новина - Tribune.bg

Нидерландският треньор Луис ван Гаал разкри в неделя, че се бори в рак на просатата.

Той каза това в телевизионното шоу "Умберто". Бившият треньор на Барселона и Манчестър Юнайтед разкри диагнозата си, като призна, че е крил болестта си.

"В периода ми като мениджър на националния отбор трябваше да излизам през нощта, за да отида до болницата, без играчите да открият това. Те мислеха, че съм здрав, но не бях", призна треньорът.

"Човек не умира от рак на простата или поне в 90% от случаите. Обикновено други съпътстващи заболявания те убиват. Но аз имам агресивна форма, подложил съм се на 25 лечения", каза Ван Гаал.

"Имах преференциално отношение в болницата. Беше ми позволено да използвам задната врата за срещи. Чудесно се грижеха за мен", добавя той.

В третия си период начело на националния отбор на Нидерландия Луис ван Гаал изведе тима до световните финали в Катар, където ще открие първенството в мача срещу Сенегал.

Неговата треньорска кариера продължи почти 40 години, като той е печелил титли с Барселона, Аякс, Байерн Мюнхен и АЗ Алкмаар. Той прекара и два сезона в Манчестър Юнайтед, с който спечели ФА Къп.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети