Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Въпреки COVID - кризата: Откритото първенство на Австралия ще стартира по план

Спорт

Въпреки COVID - кризата: Откритото първенство на Австралия ще стартира по план

Въпреки COVID - кризата: Откритото първенство на Австралия ще стартира по план - Tribune.bg

Заради непредвидената ситуация със заразения работник в хотела на тенисистите жребият за Australian Open се мести от днес за петък.

Крейг Тайли проведе тази сутрин нова пресконфренция, в която даде повече информация с това какво ще се случи с подготвителните турнири преди Откритото първенство на Австралия, след като всички тенисисти отново бяха изолирани за 24 часа заради случай на коронавирус в един от хотелите.

Въпросният заразен не е играч от Тура, а човек от персонала на хотела, което принуди организаторите на тазседмичните надпревари да отменят мачовете в днешния ден, за да тестват състезателите.

Турнирният директор на първия Шлем за сезона обаче успокои, че всички надпревари ще завършат по график и стартът на Аустрелиън Оупън няма да бъде отлаган.

"Ние сме абсолютно уверени в това, което правим и вървим напред към големия турнир. Започваме в понеделник", заяви Тили.

Възможно е форматът на събитията да бъде съкратен и вместо трета част да гледаме супер тайбреци, като използването на сетове до четири гейма също е възможна опция. ATP Cup пък ще завърши с един ден по-късно, а жребият за АО беше изместен за петък.

Тайли също така изрази готовност вътрешните кортове да влязат в употреба, ако времето забави твърде много програмата, която ще бъде обновена по-късно днес и това означава, че двубоят на Григор Димитров може да смени часа си на провеждане. Друга важна информация по въпроса е, че българинът ще трябва да изигра две срещи в събота при евентуална победа над Попирин, тъй като графикът на Murray River Open закъснява сериозно.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати