Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Върба: В Лудогорец нямах достатъчно подкрепа от някои от лидерите на отбора

Спорт

Върба: В Лудогорец нямах достатъчно подкрепа от някои от лидерите на отбора

Снимка:

Бившият треньор на Лудогорец - чехът Павел Върба коментира 10-месечния си престой си в Разград пред медии в родината си.

"Дали е добре един отбор да е изграден от местни играчи? Може и да са чужденци, но е важно те да са в клуба дълго време. Такива играчи имаше и в Разград. Но те усещаха, че времето им приключва и сякаш нямах тяхната подкрепа. Не говоря за всички, защото някои бяха страхотни", разкри доскорошният треньор на Лудогорец Павел Върба пред Denik.cz.

Той изрази съжаление, че нещата в Лудогорец не са се развили, както той е искал.

"Подобно на престоя ми в Анжи, и в Разград имаше страшно много чужденци от цял свят. Последните успехи бяха базирани на играта на бразилците, но преди имаше много румънци и българи. Сега имаше по-голяма комбинация от националности и от тази гледна точка беше по-сложно. Започнах да усещам, че нещата не вървят както трябва още през август, когато загубихме мача за Суперкупата на България от Локомотив Пловдив. Тогава започнаха да говорят за моя край.

Съжалявам, че нещата в Лудогорец не се получиха. След като бяхме елиминирани от Шампионската лига, почувствах, че нещо се случва в клуба. Решиха да ме сменят и приключих", каза чехът.

Върба е категоричен, че не може да става и дума за сравнение между Анжи и Лудогорец.

"Изобщо не може да се сравняват Анжи и Лудогорец. В Махачкала беше доста зле. Отидох там, когато клубът вече се насочваше надолу. Играехме за оцеляване. В Разград имат най-високите амбиции. Условията и съоръженията бяха страхотни.

Сега искам да си почина. Тези 10 месеца в България бяха трудни. Пандемията също допринесе негативно. Тя дойде в момента, в който започнахме да свикваме едни с други. Сега няма да поема никакъв отбор, ще си почивам до Нова година", завърши Върба.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още