Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Васил Божков прехвърля акциите на Левски на премиера Бойко Борисов

Спорт

Васил Божков прехвърля акциите на Левски на премиера Бойко Борисов

Васил Божков прехвърля акциите на Левски на премиера Бойко Борисов. Това стана ясно от писмо, разпространено от "Нове холдинг".

В него се посочва, че джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик в 9:00 часа в Министерски съвет. И още: "След обсъждане на ситуацията и разглеждане на възможностите за оцеляване на ПФК „Левски“, настоящият собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

“Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му.

Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на “Левски”, който неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят „Левски“ без други реални опции.

Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на „Левски“. Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Благодарим на ръководството на ПФК „Левски“ за усилията и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци“.

От "Нове Холдинг" изпратиха в писмо до медиите всички документи за прехвърлянето на собствеността на клуба в последните няколко години, от които се разбира, че акциите на отбора са били прехвърлени последователно от Тодор Батков на Николай Иванов, след това Христо Йовов, Спас Русев и накрая Георги Попов, който е близък съдружник на Божков. Сега Попов от своя страна прехвърля акциите на Бойко Борисов.

В последните дни връзка с Васил Божков в Дубай поддържаше наставникът на баскетболния Левски Константин Папазов, като се предполагаше, че именно дой ще получи акциите на клуба, а вчера дори се проведе среща на Папазов с организираните фенове на тима, за да се обсъди бъдещето на клуба.  


Коментари (2)

Футбол Брилянтен ход на бизнесмена Божков. Вкара му гол на Борисов. Но въпросът е дали акциите се дават на физическото лице, или на министър-председателя, т. е. се одържавява клубът.
13.05.2020 08:35 / Отговор
k Обади ли се на Черепа да му кажеш, че си го похвалил? А той какво ти каза?
13.05.2020 17:09

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още