Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Василев взе лиценза на автомобилизма, ще го дава на бащата на съветник на Петков

Спорт

Василев взе лиценза на автомобилизма, ще го дава на бащата на съветник на Петков

Василев взе лиценза на автомобилизма, ще го дава на бащата на съветник на Петков - Tribune.bg
Снимка:
Петков и Димитър Илиев

Автомобилният спорт остана без федерация. Министърът на младежта и спорта Радостин Василев издаде Заповед № РД-09-393/18.05.2022 г., с която ММС отнема безсрочен спортен лиценз № 1, издаден на Сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност “Автомобилна федерация на България”.

Това обявиха от Министерството на младежта и спорта. Василев се позовава на чл. 24, ал. 1, т. 2, предл. 1 от Закона за физическото възпитание и спорта – „неверни данни или документи с невярно съдържание, които са послужили като основание за издаване на спортния лиценз“.

Очакванията са съвсем скоро лицензът да отиде в други ръце – старата Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС), чийто президент беше бащата на съветник на премиера Кирил Петков.

БФАС остана без лиценз след решение на съда през 2019 г. Това обаче беше преди Димитър Илиев – син на президента ѝ Владимир Илиев, да стане съветник в Министерски съвет.

Въпреки съдебното решение, юристът Радостин Василев публично заяви преди месеци, че вземането на лиценза е било неправомерно.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати