Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Великолепно! Григор Димитров победи Федерер и се класира на полуфинал на US Open!

Спорт

Великолепно! Григор Димитров победи Федерер и се класира на полуфинал на US Open!

Великолепно! Григор Димитров победи Федерер и се класира на полуфинал на US Open! - Tribune.bg
Снимка:

За Григор това беше първа победа над Федерер от 8 мача

Григор Димитров постигна един от най- големите успехи в кариерата си, побеждавайки Роджър Федерер на четвъртфиналите на US Open с 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2 за 3 часа и 10 минути игра. Така българинът се класира на третия си полуфинал в Големия шлем. За Григор това беше първа победа над Федерер от 8 мача. За първи път в кариерата си българинът се класира за полуфиналите на US Open. За място на финала Димитров ще играе срещу Даниил Медведев от Русия, съобщава Българската федерация по тенис.

Срещата не започна добре за Григор. Федерер постигна пробив във втория гейм и след това затвърди за 3-0. Да края на първата част нови пробиви нямаше и Маестрото спечели с 6-3.

Във втория гейм на втория сет Димитров пропусна възможност за пробив. Той обаче се възползва от шанса си в шестия, когато постигна брейк за 4-2. След това пробивът беше затвърден и българският тенисист поведе с 5:2. При 5-3 Гришо сервира за спечелване на сета, но допусна пробив. Българинът обаче стигна до нов брейк и взе частта с 6:4 и изравни резултата в мача.

В гейм номер 7 на третия сет швейцарецът направи пробив, за да поведе с 4-3. Гришо имаше шанс да върне брейка, след като получи две възможности за това. Федерер обаче успя да ги отрази и да спечели подаването си. След това Маестрото направи нов пробив и спечели с 6-3

Четвъртият сет започна с пробив още в първия гейм за Гришо, който бе затвърден. При 4-2 Димитров имаше седем възможности за нов брейк, но Федерер успя да се спаси в гейм продължил 12 минути.

При 5-4 Димитров сервира за изравняване на сетовете. Григор показа характер и спаси пет точки за пробив и при първия си сетбол изравни сетовете – 6-4.

Преди петия сет Федерер взе медицински таймаут заради проблем с кръста. Сетът започна великолепно за българина, който поведе с 4:0. Федерер взе два гейма, но това не попречи на Григор Димитров да затвори мача в своя полза след 6-2.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети