Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Великопен Григор Димитров победи Тийм и се класира на четвъртфинал в Париж

Спорт

Великопен Григор Димитров победи Тийм и се класира на четвъртфинал в Париж

Великопен Григор Димитров победи Тийм и се класира на четвъртфинал в Париж - Tribune.bg
Снимка:

Българинът победи убедително Доминик Тийм с 6:3, 6:2. за 73 минути игра

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж за първи път в кариерата си. Димитров победи убедително Доминик Тийм с 6:3, 6:2. за 73 минути игра, съобщи Българската федерация по тенис.

Димитров изигра най-силния си двубой от началото на годината. Българинът контролира събитията на корта от първата до последната точка и в нито един момент не позволи на Тийм да му се противопостави.

Това беше пети сблъсък между двамата, а Григор записа трети успех. Любопитен е фактът, че в предишните два пъти, когато Димитров побеждава Тийм впоследствие печели и трофея (Бризбън 2017, Лондон 2017).
В спор за място на полуфиналите Григор ще срещне Кристиан Гарин. По-рано днес 23-годишният чилиец надви в 3 сета Жереми Шарди. Димитров и Гарин не са изправяли един срещу друг до момента.

Гришо стигна първи до пробив за 3-1. До края на сета Димитров не допусна точка за рибрейк и спечели с 6-3.

Във втората част Григор отново стигна първи до брейк. Това стана за 2-1, а след това нашето момче постигна още един пробив за 4-1. До края Димитров нямаше никакви проблеми да затвори мача в своя полза.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети