Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Великотърновските борци с нов тепих

Спорт

Великотърновските борци с нов тепих

Великотърновските борци с нов тепих - Tribune.bg
Снимка:

Правят проект за ремонт на северните зали на стадион „Ивайло“

На нов тепих тренират вече момчетата и момичетата от три великотърновски клуба по свободна борба. Подаръкът за залата по борба в Спортен комплекс „Ивайло“ – юг, е от Министерството на младежта и спорта, съобщава „Борба.бг“.

При посещението си в старата столица на работна среща с кмета инж. Даниел Панов и спортните деятели министърът на спорта Красен Кралев пое ангажимент да осигури тепих за борците, нов килим за клуба по художествена гимнастика и средства за ремонт на северните зали на комплекса.

Тепихът, който е най-ново поколение и е лицензиран от ФИЛА за международни първенства, пристигна във Велико Търново в навечерието на Коледа. Той включва покривка 12 на 12 метра и 72 броя дюшеци 100 на 200 сантиметра. На тепиха вече водят подготовка младите борци от клубовете „Етър – Виктори 2011“, „Илия Павлов“ и „Царевец Етър – 93“. С поставянето му залата е окомплектована с два тепиха и предлага отлични възможности за подготовка на спортистите.

Средствата за килима за залата по художествена гимнастика също са осигурени по програмата на Министерството на спорта за финансирането на спортните клубове и се очаква той да бъде доставен на стадион „Ивайло“ в началото на следващата година.

Пред завършване е и проектът за цялостна реконструкция на северните зали на спортното съоръжение, който включва топлоизолация, газифициране, покривни панели, вътрешен ремонт и т.н. В северната част на стадиона са разположени зали по борба, бокс, вдигане на тежести и спортна стрелба, с прилежащи съблекални и санитарни възли.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети борба

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети