Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Вердер ще задържи само Груев-младши от младежите

Спорт

Вердер ще задържи само Груев-младши от младежите

Снимка:

С изключение на бъл­гарина Илия Груев „Вер­дер" има намерение да преотстъпи всички мла­доци, които са част от първия състав на ембле­матичния за Бундеслига­та клуб.

Това стана ясно от из­казване на спортния директор Франк Бауман пред ав­торитетното издание „Везер курир".

Причината е, че фут­болистите в мъжкия тим са доста. Така момчета между 19 и 21 г. като Да­вид Филип, Лука Плогман, Зимон Щрауди, Люк Ихорст и Юлиан Рикман нямат шанс да играят. Затова ще се търси къде да бъдат преотстъпени. Това не важи за 20-годишния Груев. Опорният халф подписа миналата про­лет професионален до­говор с „Вердер" до ля­тото на 2023 г.

„Планирали сме да внедрим Илия в първия състав. При него не тър­сим варианти за даване под наем. Ще видим дали ще играе за втория отбор в регионалната лига, или ще запише първи мачове в Бундеслигата, в което вярваме и очакваме от него", казва пред „Везер курир" Бауман.

През изминалия сезон българският полузащит­ник попадна 5 пъти в гру­пата за срещи от герман­ския футболен елит. За­ради кошмарното пред­ставяне на отбора обаче не получи шанс да запи­ше първи минути в Бун­деслигата.

„Въпреки това Груев има изключителна репу­тация във „Вердер", под­чертава „Везер курир".

Неговият баща и съименник е помощник на старши треньора на бре­менския тим Флориан Кофелт.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още