Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Верстапен най-бърз на "Спа" в Белгия

Спорт

Верстапен най-бърз на "Спа" в Белгия

Верстапен най-бърз на Спа в Белгия - Tribune.bg

Световният шампион Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на Белгия.

На пистата „Спа“ нидерландецът направи уникална надпревара и завоюва първото място, след като стартира от 15-ата позиция. Той се оказа лидер в състезанието още след едва 12 обиколки, а от 18-ата нататък не погледна назад, контролираше съвсем спокойно състезанието и бе напълно безгрешен.

Ред Бул обаче показаха, че са с класа над останалите, след като Серхио Перес завърши втори с другата кола на австрийския тим, въпреки че по време на състезанието на няколко пъти изпускаше позицията си.

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц успя да се качи на почетната стълбичка и завърши трети макар да стартира от полпозишън. Джордж Ръсел с Мерцедес остана четвърти, докато пети остана Фернандо Алонсо. Испанецът пресече финала на шестото място, но прогресира с една позиция заради 5-секундното наказание на Шарл Льоклер, който бе санкциониран, тъй като превиши скоростта в бокса при своето трето спиране, което се случи две обиколки преди финала. Тогава монегаскът сложи меки гуми, за да се опита вземе точката за най-бърза обиколка, но неуспешно и тя отиде на сметката на Верстапен.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън имаше малшанс да отпадне още във втората обиколка след сблъсък с Фернандо Алонсо.

В класирането Ферстапен е първи с 284 точки, следван от своя съотборник Серхио Перес със 191, който изпревари Шарл Льоклер със 186. Следващия уикенд предстои Гран при на Нидерландия на пистата Зандвоорт.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети