Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Виктор Касай: Не е коректно клубовете да правят клипове

Спорт

Виктор Касай: Не е коректно клубовете да правят клипове

Виктор Касай: Не е коректно клубовете да правят клипове - Tribune.bg

Шефът на съдийската комисия Виктор Кашай коментира вчерашната изява на наставника на ЦСКА Стойчо Младенов.

Наставникът на "червените" извади видео клип със съдийски отсъждания от мачове на „червените“.

Унгарецът говори и за Георги Кабаков, когото определи като най-добрия български рефер.

„Какво мисля за думите на Стойчо Младенов, че има нареждане към съдиите да показват картони на футболистите му? Клубовете трябва да гледат своите работи. Няма такова нареждане, съдиите трябва да следват правилата и нищо друго. Смятам, че не е коректно клубовете да правят такива клипове. Говорим за професионални клубове, във всеки от които работят професионални видео анализатори. Всеки един такъв може да монтира лесно даден клип, който да показва нещата такива, каквито клубът желае. Клубовете не бива да се занимават с такива неща, както ние не се месим в работата им. Бих казал, че съм треньор на съдиите – аз трябва да ги защитавам и да им помогна в израстването“, заяви Кашай в обширно интервю пред Sportal TV.

„Дали знам за Божията ръка и Богдан Дочев? Да, знам. За жалост той е известен най-вече с този епизод от неговата кариера. За да стигне до такова ниво обаче той е показал качества и e имал отлични мачове зад гърба си. През годините съм се запознавал и с други добри български арбитри – Атанас Узунов, Генов“, сподели бившият унгарски рефер, който призна, че първоначално е бил скептично настроен относно използването на VAR във футбола, но след това е променил мнението си.

„VAR дава възможност да се намалят грешките във футбола, което е чудесно. Да, не е добре това забавяне, тази продължителна проверка на ситуациите, но нещата ще се подобряват. В България системата работи от този сезон и е нормално да не е на нивото на топ първенствата и Шампионската лига. В Испания и Германия има VAR от няколко сезона и, както казах, нещата са на различно ниво спрямо българския шампионат. Работата със системата ще става по-бързо, просто трябва малко търпение. В Унгария беше същото“, добави Кашай.

„Георги Кабаков има шанс да отиде на Мондиал 2022 в Катар, като финалният семинар на ФИФА ще се проведе през юли. Ще бъдат селектирани 32 екипа, колкото е броят и на финалистите на турнира. Ако Кабаков не отиде, това няма да е неуспех. Самото му присъствие тук е успех. Аз самият съм стигал до три финални семинара, като само в единия случай отидох на световно първенство (2010). Смятам, че дори сега да не успее, Кабаков ще има възможност да го направи на следващото европейско или на следващото световно. Той натрупа сериозен опит в евротурнирите и на Олимпийските игри“, каза още председателят на СК, който ръководи финала в Шампионската лига между Барселона и Манчестър Юнайтед през 2011 г.

„Нямам почти никакво свободно време, честно казано. Работа, работа, кръг след кръг – казах ви, че съм треньор на съдиите. Както един треньор на клуб работи постоянно всеки ден – води тренировки, прави разбори, анализи и т.н., така и аз се занимавам постоянно с моята работа. Иначе България ми харесва, страната е близка до Унгария. Получих мартеница за Баба Марта, това беше нещо ново за мен“, продължи Виктор Кашай.

„Дали съм говорил с някой футболен президент в България? Не, няма за какво. Така е било и когато бях футболен съдия. Гледам моята си работа, това е. Моята работа, както и тази на моя колега Георги Ринг, е със съдиите“, сподели още унгарецът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати