Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Виктория Томова се бори, но отпадна при дебюта си на "Ролан Гарос"

Спорт

Виктория Томова се бори, но отпадна при дебюта си на "Ролан Гарос"

Виктория Томова се бори, но отпадна при дебюта си на Ролан Гарос - Tribune.bg
Снимка:

Виктория Томова приключи участието си на Откритото първенство на Франция по тенис след поражение с 0:6, 4:6 от 9-ата в ранглистата на WTA Даниел Колинс (САЩ).

Срещата приключи за 73 минути, като Колинс изпитваше трудности само в някои моменти от втория сет.

Томова за първи път в кариерата си попадна в основната схема на „Ролан Гарос“ за първи път в своята кариера, макар и да не успя да преодолее третия квалификационен кръг срещу Олга Данилович. Но все пак попадна в основната схема като „щастлива губеща“.

Колинс, която игра на финала на Откритото първенство на Австралия в началото на годината, взе първия сет само за 25 минути. В интерес на истината, само в един гейм българката позволи да бъде победена на нула.

И показа безспорните си качества във втория сет, когато поведе с 2:0, стартирайки с пробив на 30. 140-ата в ранглистата Томова можеше да направи и 3:0 с втори пробив и по този начин да посегне към спечелване на сета, но пропусна чудесна възможност. В третия гейм на втория сет Томова имаше точка за пробив при 30:40, след което Колинс на два пъти не успя при първи сервис. Геймът мина четири пъти през 40:40, след което американката взе подаването си и намали на 1:2.

Това донякъде разстрои играта на първата ракета на България и тя допусна веднага пробив в подаването си, като Колинс набързо изравни за 2:2 на 15. Веднага след това Томова беше близо до нов пробив го реализира след като от 40:15 американката започна да прави грешка след грешка. И при първата си възможност нашето момиче успя да се възползва – 2:3. След което спечели подаването си на нула, но Колинс реагира бързо и намали на 3:4 и не само. Следващите три гейма бяха за американката, която определено вдигна темпото и затвори мача с 6:4 във втория сет.

Виктория Томова успя да вкара само 49 процента от първия си сервис срещу 60 % за Колинс. Американката има и 60 процента успешни точки за пробив срещу 29 за българката.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети