Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Висшата лига бойкотира социалните мрежи

Спорт

Висшата лига бойкотира социалните мрежи

Футболните клубове от Висшата лига, техните играчи, както и атлети и различни спортни организации дадоха старт на 4-дневния си бойкот на социалните мрежи.

Драстичните мерки са в опит да се спре езикът на омразата и расовата дискриминация, които имат сериозно поле за изява във "Фейсбук", "Инстаграм", "Туитър" и останалите онлайн платформи.

Официално бойкотът започна в 17:00 часа българско време вчера (петък, 30.04.2021 г.) и ще продължи до нощта на понеделник срещу вторник.

"Знакът на солидарност срещу онлайн обидите" е надеждата на клубовете да накарат компаниите да вземат по-строги мерки срещу расистките и сексистките нападки не техните потребители".

УЕФА също се присъедини към английските спортни клубове и организации и ще запази мълчание на своите платформи до понеделник вечерта (3 май).

"Има злоупотреби както на терена, така и в социалните медии. Това е неприемливо и трябва да бъде спряно с помощта на обществеността, законодателните власти и гигантите в социалните медии", заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин.

"Допускането културата на омраза да расте безнаказано е опасно, много опасно не само за футбола, но и за обществото като цяло. Имаме достатъчно от тези страхливци, които се крият зад анонимността си, за да бълват своите вредни идеологии", добави Чеферин.

Германските футболни клубове "Хофенхайм" и "Санкт Паули" също се присъединяват към бойкота.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още