Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Волейболистите допуснаха драматична загуба от Куба с 2:3

Спорт

Волейболистите допуснаха драматична загуба от Куба с 2:3

Волейболистите допуснаха драматична загуба от Куба с 2:3 - Tribune.bg

Националният отбор на България по волейбол не успя да преустанови тежката серия от поредни мача в Лига на нациите без победа и допусна шесто поредно поражение от Куба с 2:3 (25:23, 19:25, 20:25, 25:16, 16:18). Нашите паднаха много нелепо, след като в тайбрека имаха 4 мачбола. Селекцията на треньора Пламен Константинов водеше с 14:11 в този пети гейм, но така и не стигна до победата. След този резултат мястото на България във волейболната Лига на нациите е под въпрос.

Родните национали започнаха срещата с успешен първи гейм при 25:23, но кубинците осъществиха обрат, след като ни оставиха на 19 и 20 точки във втората и третата част.

Това даде импулс у играчите на Пламен Константинов, които трябваше да вземат победата в тази среща, за да се откъснат от последната позиция, която няма да позволи на селекцията, заела това място, да участва в следващото издание на турнира. „Лъвовете“ взеха по повече от категоричен начин четвъртия гейм, след като Куба записа едва 16 точки.

В тайбрека пък нашите състезатели имаха почти през цялото време предимство от поне две точки, поведоха и със 14:11, но съперникът стигна до 14:14. При последната точка имаше отсъждане в наша полза, което би ни донесло победата. След намеса на VAR, обаче бе видян минимален контакт с пръста на Мартин Атанасов...После при 16:15 в наша полза Ерера прати топката в аут и нашите волейболисти отново ликуваха. Но пак VAR показа, че наш играч е докоснал мрежата....Така се стигна до 16:16, последваха два бомбени, неотразими сервиса на Ерера и всичко свърши...

По този начин кубинците се отдалечиха от последното място и вече са 12-и с пет точки. Волейболистите ни са предпоследни на 15-ото място с шест пункта, докато последният тим в подреждането е Германия с две по-малко. На 6-и юли ни предстои именно мач с Бундестима, който може да се яви решителен за бъдещето на двата отбора в елитното състезание.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети