Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Волейболистките на България не успяха да преодолеят Полша на старта на олимпийската квалификация

Спорт

Волейболистките на България не успяха да преодолеят Полша на старта на олимпийската квалификация

Волейболистките на България не успяха да преодолеят Полша на старта на олимпийската квалификация - Tribune.bg
Снимка:

Националките ни отстъпиха с 1:3 гейма в Апелдоорн

Женският национален отбор по волейбол на България отстъпи на Полша с 1:3 (25:23, 20:25, 19:25, 22:25) в първия си мач от група „А“ на олимпийската квалификация в Апелдоорн (Нидерландия), който се игра в легендарната зала „Омниспорт“.

Така волейболистките ни, водени от Иван Петков стартираха със загуба, в турнира, в който обаче силите са изравнени и са възможни всякакви изненади. Такава вече се получи, като тимът на Германия надигра един от основните претенденти за първото място Турция с 3:1 гейма на старта на турнира.

Родните волейболистки стартираха добре и успяха да спечелят първата част, като наложиха волята си с 25:23 и поведоха с 1:0 гейма. В следващите три гейма обаче коравия ти на Полша намери най-верния път за реализация. Полякините диктуваха темпото, а нашите момичета не успяха да покажат пълния си потенциал, като въпреки всички опити за противодействие отстъпиха и „дружина полска“ спечели крайната победа.

Най-резултатна за родния тим бе Елица Василева с 15 точки (2 блокади), с 12 точки се отчете Гергана Димитров. 11 точки реализира Нася Димитрова (3 блокади). За полския отбор Малвина Смажек-Годек бе над всички с 24 точки (1 блокада), 19 точки добави Магдалена Щисяк (3 аса, 2 блокади).

Във втория си мач от турнира, на 8 януари, тимът на България среща Нидерландия, в 18:30 часа българско реме. Срещата ще бъде предава пряко по БНТ 3.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати