Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Волейболистките ни взеха гейм на Доминиканската република, но не успяха да запишат победа

Спорт

Волейболистките ни взеха гейм на Доминиканската република, но не успяха да запишат победа

Волейболистките ни взеха гейм на Доминиканската република, но не успяха да запишат победа - Tribune.bg
Снимка:

В следващата седмица тимът на България ще играе в група 13 на турнир в Перуджа (Италия)

Женският национален отбор на България взе гейм, но не успя да запише успех и в последния си мач от група 11, на турнира в Тайланд, от третата седмица във Волейболната лига на нациите. "Лъвиците" отстъпиха на Доминиканската република с 1:3 (20:25, 21:25, 31:29, 20:25) в третия си мач, игран пред около около 2000 зрители в зала "Хуамарк" в Банкок (Тайланд), съобщи Българската федерация по волейбол.

Селекционерът Иван Петков заложи на следната стартова шестица: Мирослава Паскова, Гергана Димитрова, Мира Тодорова, Нася Димитрова, Мария Данчева, Лора Китипова (капитан), Жана Тодорова - либеро.

В първите две части съперничките диктуваха играта, като парираха всички опити за противодействие на националките ни и поведоха с 2:0 гейма.

В третата част волейболистките ни успяха да покажат дух и воля. След равностойно начало,втората техническа пауза дойде при 16:13 за доминиканките. Родните представителки успяха да изравнят при 18:18, след технично отиграване на Нася Димитрова и ас на разпределителката Петя Баракова. Контра на Мирослава Паскова и нова директна точка от сервис на Баракова доведе до предимство за България - 20:18. Съперникът изравни при 21:21, а играта продължи точка за точка, като двата тима се бориха с всички сили за спечелването на гейма. В решителните минути, при поредното равенство 29:29, нашите момичета показаха повече характер и наложиха волята си с 31:29, след две успешни атаки на Гергана Димитрова, а с намалиха намалиха пасива си на 1:2 гейма.

За съжаление в четвъртата част момичетата на Иван Петков не успяха да задържат темпото, а представителките на Доминиканката република дръпнаха с 8:2. Националките ни успяха постепенно да стопят изоставането до 14:16, но за повече нямах сили. Въпреки всички опити за противодействие на нашите, съперникът успя да запази разликата и спечели гейма, а с това и крайната победа с 3:1.

Най-резултатна бе Мирослава Паскова с 20 точки (1 ас, 2 блокади), Гергана Димитрова завърши с 19 точки (2 аса, 1 блокада). За Доминиканската република Брайелин Мартинес бе над всички с 26 точки (3 блокади), Хинейри Мартинес добави 15 точки (4 блокади).

Така момичетата на Иван Петков отбелязаха девета загуба и продължават да заемат последното, 16-о място с общото класиране с 1 точка. Диминакаската република е на осма позиция с 13 точки (5 победи, 4 поражения).

В следващата, четвърта седмица, тимът на България ще играе в група 13 на турнир в Перуджа (Италия). Съперници на нашите са домакините от Италия, Русия и Република Корея.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети