Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Волейболните националки имат нов треньор

Спорт

Волейболните националки имат нов треньор

Волейболните националки имат нов треньор - Tribune.bg
Снимка:

Италианецът Лоренцо Мичели е новият селекционер на женския национален отбор по волейбол.

Това стана ясно след проведеното днес заседание на Управителния съвет на родната федерацията. 51-годишният Мичели наследява на поста Иван Петков. Той пребори за поста тандема Радо Арсов и Антонина Зетова, както своя сънародник Никола Негро.

Треньорската кариера на Мичели стартира в Робур Тибони Улбино в италианската Серия В1, където остава три сезона. През 2000 година се заема с Марке в Серия А-2. В продължение на десетилетие Мичели прави сериозно име в Серия А-1, където е бил треньор на грандовете Падова, Бергамо и Модена.

Международната кариера на специалиста започва през 2011 година. За три сезона Мичели е начело на турския Екзешибаши. В този период италианецът печели две титли, две купи и две суперкупи на страната.

След успешния престой край Босфора треньорът сменя тима с полския Атом Трефл Сопот, където е от 2014 до 2016 година. И там Мичели печели титлата и купата. За една година се завръща в родината, за да поеме Пиаченца, а в следващите сезони води Висла Скай Рес (Полша).

Мичели има опит и като национален треньор. През 2019 година води Естония, а е помощник на женския тим на Италия в периода 2002-2010 година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети