Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Волейболният Хебър стартира срещу испанци в Шампионска лига

Спорт

Волейболният Хебър стартира срещу испанци в Шампионска лига

Волейболният Хебър стартира срещу испанци в Шампионска лига - Tribune.bg
Снимка:

Хебър (Пазарджик) ще дебютира в Шампионска лига срещу испанския Гуагуас Лас Палмас.

Това отреди тегленият в Люксембург днес жребии, а другата добра новина е, че „тигрите” първо ще гостуват (5-7 октомври), а във втория мач ще бъдат домакини в Пазарджик (12-14 октомври).

Гуагуас Лас Палмас е шест пъти шампион на Испания, седем пъти носител на Купата на Краля и един път на Суперкупата. Любопотното е, че завършилият сезон бе повече от успешен след завръщането на клуба след 27 години извън елита и то с дубъл.

Шампионите от Хебър вече водени от Камило Плачи за първи път ще играят в най-престижния турнир, след като две години бе част от Купата на претендентите и Купата на CEV, където дори игра 1/8-финал срещу Зенит (Санкт Петербург). Сега в предварителния етап ще търсят нови исторически успехи срещу Лас Палмас. Загубилият от тази двойка пък ще продължи в купата на CEV, където ще спори с Калцит Камник от Словения.

При дамите за поредна година Марица Пловдив влиза директно в групите на Шампионска лига, но ще трябва да почака до 24 септември и галата в Любляна, за да научи своите бъдещи съперници.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати