Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Връчват наградите „Спортист на годината“

Спорт

Връчват наградите „Спортист на годината“

Връчват наградите Спортист на годината - Tribune.bg
Снимка:

Големият фаворит е Тайбе Юсеин

Връчват наградите „Спортист на годината“. Церемонията е тази вечер от 20.30 часа и ще бъде излъчена по БНТ1 и "Дарик радио". В нея ще участва и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Големият фаворит за приза е световната шампионка по борба Тайбе Юсеин. Тази година тя триумфира на Европейското първенство в Каспийск (Русия) през май, а след това и на шампионата на планетата в Будапеща (Унгария) през октомври.

27-годишната състезателка от село Мъдрево завърши 2018 без нито едно поражение.

Тайбе Юсеин вече спечели наградата „Спортен Икар 2018“

Борбата е спортът с най-много представители в десетката за "Спортист на годината". Там влизат още Кирил Милов и Биляна Дудова, които спечелиха бронзови медали на световното.

В топ 10 са още Александра Начева (лека атлетика), Александра Жекова (сноуборд), Габриела и Стефани Стоеви (бадминтон), Катрин Тасева (художествена гимнастика), Мирела Демирева (лека атлетика), Стойка Петрова (бокс) и Кубрат Пулев (бокс).

Победителите в трите категории – „Спортист на годината“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“ се избират с официална анкета. Тази година в нея са участвали 139 спортни журналисти.

Миналата година отличието взе Григор Димитров, през 2016 г. спортист на годината бе Мирела Демирева, а през 2015 - Габриела Петрова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети