Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Време за дерби: Ливърпул посреща Сити

Спорт

Време за дерби: Ливърпул посреща Сити

Време за дерби: Ливърпул посреща Сити - Tribune.bg

Ливърпул приема Манчестър Сити на "Анфийлд" в мач от 11-ия кръг на Висшата лига.

Срещата е с начален час 18:30 и може да я наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2.

"Мърсисайдци" не се намират в добра форма във Висшата лига, като имат едва две победи в осем мача. Все пак, "червените" могат да се уповават на последната среща, която изиграха в Шампионската лига, завършила с победа със 7:1 срещу Рейнджърс. Тимът на Юрген Клоп е непобеден във Висшата лига като домакин от вече над една година. Срещу Манчестър Сити "мърсисайдци" имат едва една загуба на този стадион в първенството от 2003-та година. Това е и единствената победа на "гражданите"  на Анфийлд в ерата на Висшата лига, когато е имало зрители по трибуните. 

За домакините отсъстващи остават Къртис Джоунс, Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Последните липсващи са Трент Александър-Арнолд, Жоел Матип и Луис Диас, като всички получиха травми в мача срещу Арсенал миналия кръг. Ибрахима Конате остава под въпрос до последно, но се счита, че ако не е готов на 100%, той няма да бъде рискуван.

Манчестър Сити записват страхотен старт от началото на сезона. Те все още са непобедени във Висшата лига и Шампионската лига. Ерлинг Халанд е човекът, от когото всички се притесняват, но "гражданите" разполагат с изключителна класа и извън норвежеца. Проблемите с контузии за Манчестър Сити са главно в защита, като ще отсъстват Кайл Уокър и Джон Стоунс. Калвин Филипс също не е готов да бъде в групата за мача, лекувайки травма в рамото.

Отборът на Пеп Гуардиола има едва пет победи в последните си 13 гостувания във всички турнири, но е със най-добрата защита (9 допуснати гола) и най добрата атака (33 вкарани гола) в лигата. 

Мачът обещава да бъде изключително интересен. Манчестър Сити - Ливърпул, Юрген Клоп - Пеп Гуардиола, Ерлинг Халанд - Върджил ван Дайк и още много ни очаква от 18:30 часа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати