Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Все повече състезатели стават част от Автомобилната федерация на България

Спорт

Все повече състезатели стават част от Автомобилната федерация на България

Все повече състезатели стават част от Автомобилната федерация на България - Tribune.bg
Снимка:

50-о юбилейно Рали „България“ – празник на скоростта

Все повече състезатели се присъединяват към Автомобилната федерация на България. До момента в новата федерация са се регистрирали 43 клуба и непрекъснато постъпват заявки. Това стана ясно по време на пресконференция по повод на проведеното 50-о юбилейно издание на Рали „България“ и предстоящите задачи пред ръководството на федерацията.

Успехът на перлата на автомобилния спорт у нас личи и от големия интерес към ралито.

„Получи се едно прекрасно събитие, което беше уважено на откриването от около 6000 и повече зрители в центъра на Варна. Бяхме поканили изтъкнати деятели в автомобилния спорт. Един от тях е г-н Илия Чубриков, а другият - Енрико Бертоне. Двамата направиха за публиката едно преминаване с номер 1 през подиума. Символиката беше категорично подчертана и се получи добре. Това беше оценено и от медиите, и от всички присъстващи“, посочи Камен Михайлов – председател на Автомобилна федерация на България.

 „Получи се едно шоу, един празник на скоростта“, посочи състезателят Калоян Станчев.

 „Това е един юбилей, който не може да се подмине с лека ръка. Буквално дадохме всичко от себе си и смятам, че успяхме да преодолеем огромните трудности и кратките срокове, пред които бяхме поставени. Резултатите според нас са наистина налице“, категоричен е председателят на  Автомобилната федерация на България.

Огромен интерес е имало и към последния етап от престижното състезание.

 „Последният етап, който бяхме решили да направим и го изпълнихме в градски условия, ни поднесе една изключително приятна изненада, а именно присъствието на над 15 000 зрители. Получи се една изключително добра атракция. Хората бяха много доволни. Ние направихме и награждаване на същото място, което допълнително зарадва и публика, и участници, тъй като в крайна сметка участниците освен за себе си, карат и за публиката “, заяви още председателят на АФБ.

По време на пресконференцията беше показано и благодарствено писмо от президента на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тод за това как се е провело юбилейното издание на Рали „България“.

„Във всички случаи ние ще се вслушаме в препоръките на наблюдателя на ФИА и желанията на хората, които са пряко свързани с автомобилния спорт в България. Нашият стремеж е да върнем Рали „България“ сред европейските ралита“, отбеляза Камен Михайлов.

Междувременно пред МС се проведе малоброен протест от страна на няколко души от  Българската федерация по автомобилен спорт, чийто лиценз бе отнет.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети