Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Взимат още 20 точки от актива на Ювентус

Спорт

Взимат още 20 точки от актива на Ювентус

Взимат още 20 точки от актива на Ювентус - Tribune.bg

Вижте подробности

Ювентус вече получи тежкото наказание да му бъдат отнети 15 точки от актива им в Серия А заради фалшифициране на капиталови печалби. Клубът обаче може да бъде санкциониран с отнемането на още цели 20 точки през този сезон, гръмна Corriere dello Sport.

Изданието твърди, че прокуратурата на Италианската футболна федерация ще поиска въпросното наказание по делото, с което клубът е обвинен за нерегламентирано изплащане на заплати. Изслушването по делото ще се проведе през месец март.

Както е известно, по време на пика на пандемията от коронавирус през 2020-а година Ювентус официално обяви, че играчите са се отказали от четири месечни възнаграждения, за да помогнат на клуба в сложната ситуация. Въпреки това телефонни записи и съобщения на футболисти на тима като Матайс де Лихт и Матия Де Шилио потвърждават, че играчите са били наясно, че въпросните заплати ще им бъдат платени скришом.

Те трябвало да се откажат само от едно месечно възнаграждение, а останалите щели да им бъдат дадени под различни форми като бонуси и спонсорски сделки. Така футболистите щели да получат парите си „под масата“, което щяло да помогне за счетоводството на клуба.

След наказанието от 15 точки Ювентус заема 13-ото място с едва 23 пункта в актива си и нова подобна сериозна санкция сериозно би застрашила оставането на тима в Серия А.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Ювентус

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети