Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. WINBET OPEN: 150 състезатели от 6 държави ще премерят сили на турнир по канадска борба

Спорт

WINBET OPEN: 150 състезатели от 6 държави ще премерят сили на турнир по канадска борба

WINBET OPEN: 150 състезатели от 6 държави ще премерят сили на турнир по канадска борба - Tribune.bg
Снимка:

Над 150 състезатели от България, Грузия, Румъния, Северна Македония, Германия и Косово ще се изправят един срещу друг на международния турнир по канадска борба WINBET OPEN. Зрелищното събитие ще се състои в Благоевград през уикенда.

Наградният фонд на турнира е 11 600 лева плюс около 7000 лева предметни награди. На състезанието в Благоевград ще присъстват и представители на Международната федерация по канадска борба, а зрителите ще могат да видят и световните шампиони Стефан Ленгаров, Йордан Цонев и Пламен Димитров.

„Мисля, че ни предстои един много хубав турнир с участието на известни имена. Имахме доста проблеми в нашия спорт, дано вече да ги забравим и да завършим подобаващо тази 2022 година“, заяви Любомир Миланов.

„Както казахме при нас ще има много известни състезатели, а сред гостите ще бъде и рекордьор на Гинес. Това е Георги Гайтарджиев, който държи върховото постижение на планетата за набиране с една ръка за минута - 17. Ще присъства и легендата в нашия спорт, четирикратният световен и петкратен европейски шампион Цветан Гашевски“, каза главният организатор на WINBET OPEN.

Турнирът ще обхване всички възрастови групи и категории и ще включва състезания както за мъже, така и за жени, както професионалисти, така и амaтьори. Записванията за любители започват в петък от 14:00 часа, а схватките стартират в събота от 11,00 при свободен вход.

„Благодаря на WINBET за подкрепата. За нас бе много важно да организираме както трябва първия подобен турнир по канадска борба от подобна величина в Благоевград и с помощта, която ни оказаха WINBET и Община Благоевград вярвам, че ще успеем да постигнем това. Надяваме се този турнир да се превърне в една добра традиция за града и за любимия ни спорт и да продължава да събира елита на канадската борба от България и чужбина“, сподели организаторът на турнира Любомир Миланов.

„За нас е удоволствие да бъдем основен партньор на този първи по рода си турнир. За WINBET подкрепата за спорта е част от философията на компанията ни и се простира далеч отвъд основната ни дейност, а канадската борба е спорт, в който България има много значими постижения на световно ниво. Пожелаваме успех на турнира и на Българската армрестлинг федерация“, коментира главният маркетинг директор на WINBET Десислава Колева-Иванова по време на събитието.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати